Вучић поводом пресуде Младићу: Не спуштамо главу ни пред ким, али идемо у будућност

„ВЕОМА ПОШТУЈЕМ ДОДИКА, АЛИ СРБИЈА ПОШТУЈЕ И СВОЈ И ТЕРИТОРИЈАЛНИ ИНТЕГРИТЕТ БИХ“

  • Онима из света, који су једва дочекали да лупе Србију по глави, поручио је: „Зауставите се са лицемерјем. Ако ви не умете да мислите на будућност, пустите нас да о томе размишљамо“

        ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић је позвао, после пресуде Ратку Младићу, да сви грађани Србије „од данас почну да гледају у будућност“.

        „Позивам да не спуштамо главу ни пред ким, али да идемо у будућност, да размишљамо где и како ћемо живети ми и наша деца, како ћемо чувати мир и стабилност у региону. Како ћемо да реновирамо фабрике и да стварамо нове. Да се не гушимо у сузама прошлости, већ да од зноја стварамо бољу заједничку будућност“, рекао је Вучић.

        Како је рекао, он није директно пратио изрицање пресуде Ратку Младићу, али је претпоставио каква ће бити.

        „Србија је увек поштовала жртве других народа, нисам сигуран да су други показивали ту врсту пијетета према нашим. И то је наш посао, не да имамо право да заборављамо, већ да имамо обавезу да градимо другачију будућност“, рекао је Вучић.

        Председник Србије је рекао да је порука за цео регион да „није дан ни за радост ни за тугу, већ да се замислимо шта желимо у будућности“.

        „Свима желим да поручим да није време да се Србима стаје на отворену рану, а плашим се и да када би Срби почели да мрзе све око себе, да бисмо се вратили у прошлост“, рекао је он.

        Онима из света, који су једва дочекали да лупе Србију по глави, поручио је: „Зауставите се са лицемерјем. Ако ви не умете да мислите на будућност, пустите нас да о томе размишљамо“.

        Вучић је изјавио и да веома поштује председника РС Милорада Додика, али да Србија поштује и свој, али и територијални интегритет БиХ.

        „Ми поштујемо територијални интегритет Босне и Херцеговине, а Републику Српску волимо и то је све што имам да кажем“, рекао је Вучић замољен да прокоментарише Додикове прошлонедељне изјаве о новим границама држава у региону бивше Југославије.

        Вучић је додао да је у плану и да се нада да ће следеће недеље имати нови састанак са Додиком.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари