Син генерала Младића: „Отац може у Хагу проћи као Милошевић“

ДАРКО МЛАДИЋ И АДВОКАТ МИЛОШ ШАЉИЋ

ЗА МОСКОВСКИ ДНЕВНИ ЛИСТ „ИЗВЕСТИЈА“

Дарко Младић

  • Посебну бригу генераловог сина и адвоката изазива здравље Ратка Младића. Он је новембра прошле године хоспитализован са тешком упалом плућа у којима је откривена вода. Дарко Младић изражава бојазан да његов отац у Хагу може доживети судбину Слободана Милошевића и не дочекати завршетак процеса

           ХАШКИ трибунал је са 25. јуна на неодређено време одложио процес против бившег команданта српске армије у Босни и Херцеговини генерала Ратка Младића. Та одлука је донета због тога што тужилаштво није могло да на време преда одбрани неопходне документе.  

           Подсетимо да је тактика вештачког успоравања судског процеса у Трибуналу позната. Тако је било и у случају Војислава Шешеља који се већ девет година без одлуке суда налази у притвору.  

           - Одбрана се од јануара жали да јој не достављају у предвиђеном року неопходне документе - каже генералов син Дарко Младић.  

           Он подсећа да ни после неколико година разговора о злочинима на територији Југославије, тужилаштво није било у стању да на време квалитетно припреми потребне материјале. Младић јуниор наглашава да се његов отац први пут појавио пред трибуналом 3. јуна 2011. године, а да му је суђење почело готово након годину дана - 14. маја ове 2012.

           Српски адвокат Милош Шаљић, који заступа генерала, сматра да се судије Трибунала налазе под снажним притиском УН и Американаца који захтевају да се донесе пресуда по убрзаној процедури. Управо зато тужилаштво у журби `заборавља` да достави целе сегменте материјала, што спречава почетак судске расправе.

           - Тужилачка страна је добила превелику слободу - наглашава Шаљић.

           У почетку је тврдила да се током процеса мора испитати 200 сведока оптужнице. Касније је тај број  повећан на 412.  

           Посебну бригу генераловог сина и адвоката изазива здравље Ратка Младића. У новембру прошле године он је хоспитализован са тешком упалом плућа у којима је откривена вода.  

           Дарко Младић изражава бојазан да његов отац у Хагу може доживети судбину Слободана Милошевића и не дочекати завршетак процеса.

           Дарко каже да се генерал тренутно осећа боље, али да се још није потпуно опоравио.  

           Рођаци генерала, иначе, могу да одржавају телефонску везу са њим. Тренутно је у Хагу његова жена Боса. Генерала често посећују чланови породице - и готово све време су поред њега. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари