Русија доделила генералу Младићу Медаљу за верност заклетви

МОСКВА ПОКАЗУЈЕ ДА СТОЈИ ИЗА РАТНОГ КОМАНДАНТА ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

  •  Председник Комитета за подршку генералу Младићу у Србији је његов син Дарко, а формира се и комитет за одбрану генерала Младића у Републици Српској, на чијем челу ће бити генералов ађутант Рајко Бандука

         САВЕЗ совјетских официра доделио је некадашњем команданту Главног штаба Војске Републике Српске генералу Ратку Младићу медаљу за верност заклетви, коју је његовом сину Дарку Младићу предао посланик Државне думе Русије Павел Дорохин.

         Дорохин је председник Руског комитета за одбрану генерала Младића, чија делегација је боравила у Србији и учествовала у заседању Комитета за подршку генералу Младићу.

         „Одржали смо заједничко заседање уз учешће наших делегата и ја сам тамо наступио. Са српске стране учествовали су представници науке, културе, војске, неколико генерала који су се раме уз раме борили за одбрану своје домовине са генералом Младићем”, навео је Дорохин, преноси Глас Русије.

         Дорохин је истакао да му улива велики оптимизам то што генерала Младића Русија није оставила и што је Русија уз њега, као и то што ће „и даље заједно улагати напоре да генерал Младић и друге српске патриоте буду ослобођени”.

         „Ми ћемо са своје стране такође тражити прекид нелегитимне делатности Хашког трибунала”, нагласио је Дорохин.

         Председник Комитета за подршку генералу Младићу у Србији је његов син Дарко Младић, а формира се и комитет за одбрану генерала Младића у Републици Српској, на чијем челу ће бити ађутант генерала Младића Рајко Бандука, објавио је Глас Русије.

         Председници комитета су потврдили да ће бранити права свих српских затвореника и да ће информисати јавност о кршењу права Срба у Хашком трибуналу.

         Генерал Младић је у притвору Хашког трибунала од 31. маја 2011. године, када су га власти Србије предале том суду.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари