НАТО крио Младића у Македонији, све знали – амбасада САД, ЦИА и МИ6

ДРУГИ ПИШУ Вести онлине о тајни скривања ратног командата Војске РС

* Младић се наводно крио у македонском селу Бродец, а за то је земљи знао и амбасадор НАТО у Скопљу Николас Бигман са којим је био у вези преко курира

* Скопски адвокат Игнат Панчевски каже да је документе о боравку генерала Младића у Македонији уз знање америчке ЦИА, британске МИ6 и немачке обавештајне службе и његову комуникацију са амбасадом НАТО у Скопљу, добио од Македонаца који су директно били уплетени у то

* Постоје докази да су генерал Младић и канцеларија НАТО у Македонији заиста комуницирали од 2004. године па све до генераловог хапшења

         УГЛЕДНИ скопски адвокат Игнат Панчевски, који је подигао велику медијску прашину тврдњом да поседује оригинални договор Радована Караџића и Ричарда Холбрука, сада тврди да се командант Главног штаба војске Републике Српске генерал Ратко Младић седам година крио у Македонији и то уз знање најмоћнијих тајних служби света.

         Панчевски тврди да је генерал Младић био у Македонији све до хапшења 26. маја прошле године у селу Лазарево код Зрењанина. Панчевски каже да је за Младићев боравак у тој земљи знао и амбасадор НАТО у Скопљу Николас Бигман.
Према речима Панчевског, генерал Младић је преко курира био у сталној комуникацији са Бигманом.

         Панчевски каже да располаже са бројним доказима којима може да потврди своје тврдње: ташном у којој је преношена пошта, оригиналним, фотокопираним, шифрованим и нешифрованим писмима која су размењивали генерал Младић и амбасадор Бигман.
- Моји клијенти донели су пуно информација, бројне материјале и доказе. Међу тим људима је и курир између генерала Ратка Младића и тадашњег амбасадора НАТО у Македонији Николаса Бигмана. Међу бројним документима којима располажем, налазе се шифрована и нешифрована писма. Негде је реч о копијама, али има и оригинала. Ту су и средства којима су та писма била преношена између Младића и тима НАТО амбасадора Бигмана - каже Панчевски.

         - Део тих доказа моји клијенти дали су мени, а други део чувају у својим тајним сефовима. Сви ти докази говоре да су генерал Младић и канцеларија НАТО у Македонији заиста комуницирали од 2004. године па све до хапшења Младића. Занимљиво је да је Бигман напустио Скопље 2006. године и од тада НАТО нема свог амбасадора у Македонији - каже Панчевски.

         Кућа Младића у македонском селу Бродец

         Панчевски каже да је документе о боравку генерала Младића у Македонији уз знање америчке ЦИА, британске МИ6 и немачке обавештајне службе и његову комуникацију са амбасадом НАТО у Скопљу, добио од Македонаца који су директно били уплетени у то. Наиме, према његовим речима, њих су најмоћније светске тајне службе припремале да буду сарадници, а све у корист поступака пред Хашким трибуналом.

         Панчевски каже да је његовим клијентима понуђен други идентитет, новац и светла будућност за целу породицу са држављанствима других држава. Међутим, како каже, они су још 2004. године схватили да ће након бити ликвидирани када обаве посао, па су се обратили његовој адвокатској канцеларији тражећи правну помоћ пред домаћим и међународним судовима да би се обелоданила шема конструкција које су радиле тајне службе на штету Македоније и на Балкану.

         Скопски адвокат прецизира да су тако регрутоване Македонце обучавали припадници америчке ЦИА, британске МИ5 и немачке обавештајне службе уз помоћ истражитеља Хашког трибунала.

         Да ли су ти македонски држављани били припадници војних или безбедносних снага, невладиних организација, или обични грађани, Панчевски није хтео да одговори.

 

http://www.vesti-online.com/Vesti/Tema-dana/219426/NATO-krio-Mladica-u-Makedoniji-

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари