Младићева одбрана тврди да јој је „компјутерски вирус Трибунала“ уништио део базе података

ГЕНЕРАЛОВА ОДБРАНА ТРАЖИ ДА ЗАВРШНЕ РЕЧИ БУДУ ПОМЕРЕНЕ СА ДЕЦЕМБРА НА - ФЕБРУАР

Ратко Младић

        ОДБРАНА ратног команданта Војске Републике Српске (ВРС) Ратка Младића уложила је жалбу на одлуку којом су завршне речи заказане за децембар ове године и затражила да буду одгођене до фебруара 2017. године.

        Младићеви браниоци су затражили да рок за подношење завршних писаних поднесака буде 12. јануар наредне године, а да завршне речи буду одржане “пет недеља касније“.

        Судско веће је одредило да је рок за завршне писане поднеске 25. октобар, а да су тужиоци и браниоци дужни да их изнесу пред Трибуналом од 5. до 15. децембра.

        У жалби на ту одлуку, Младићева одбрана тврди да ти рокови „нису разумни“ због пропуста без преседана који су онемогућили браниоце да ефикасно раде на завршном поднеску. Нагласила је да „правично суђење подразумева да се оптуженом у потпуности омогући да изложи своје аргументе у завршном поднеску, а не да буде жртвени јарац за заташкавање пропуста Трибунала“.

        Генералова одбрана у жалби, наиме, указује да јој Трибунал није у довољној мери обезбедио „основне службе“ за подршку, а „нека одељења Трибунала деловала су манипулативно и уз циничну некажњивост“.

        Навела је и да јој је вирус у Трибуналовом компјутерском систему избрисао већи део банке података, а судске службе, ни Судско веће, нису им затим пружиле правовремену помоћ у 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари