Младићева одбрана тражи да завршне речи не буду у јесенас већ - у фебруару 2017. године

ВЕЋЕ ХОЛАНЂАНИНА ОРИЈА ОДБИЛО ДА САСЛУША ТРИ ПОСЛЕДЊА СВЕДОКА ОДБРАНЕ РАТНОГ КОМАНДАНТА РС

Ратко Младић

       ОДБРАНА ратног команданта РС - генерала Ратка Младића -затражила је од чланова Судског већа хашког Трибунала да завршне речи у буду одржане у фебруару 2017-те године.

       У захтеву одбране, који су потписали браниоци Бранко Лукић и Миодраг Стојановић, тражи се да рок за подношење писаних завршних поднесака буде 12. јануар наредне године, а да завршне речи буду пет недеља касније.

       Генералова је навела да не може да до 3. октобра, што су раније судије одредиле као оквирни рок, поднесе завршни писани поднесак.

       Продужетак рока за завршне речи, како сматра одбрана, не би успорио процес, и био би у интересу правде да се одбрани омогући „правична и разумна прилика да своје дужности обави на професионалан начин, имајући у виду њене изузетно ограничене ресурсе“.

       Крајем августа је Младићева одбрана затражила и да судско веће поново размотри одлуку о окончању доказног поступка одбране, или да му пак дозволи да уложи жалбу на ту одлуку.

       Судско веће са Холанђанином Алфонсом Оријеом окончало је доказни поступак одбране Ратка Младића 16. августа иако су се браниоци томе противили, указујући да пред суд могу извести још тројицу сведока.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари