Младић избачен из суднице јер је сведоку РМ-346 рекао да је „све научио напамет“

СВЕДОК ТУЖИЛАШТВА ЗА СРЕБРЕНИЦУ ТВРДИО ДА МУ ЈЕ ГЕНЕРАЛ РЕКАО

ДА ЛАЖЕ И ДА МУ ЈЕ ОПСОВАО „МАЈКУ ТУРСКУ“

Ратко Младић

          ГЕНЕРАЛ Ратко Младић удаљен је из суднице хашког трибунала зато што је рекао да лаже сведок оптужбе из Сребренице, који је наводно преживео стрељање, а док су га припадници обезбеђења изводили сведоку је опсовао „мајку турску“.

         После два дана одсуства због мањег медицинског захвата, Младић је јутрос доведен у судницу где је сведок РМ-346 започео исказ о томе како је преживео стрељање стотина Муслимана на војној фарми Брањево, 16. јула 1995.

         Због Младићевог здравственог стања, судије су, после двадесетак минута, дале кратку паузу да би оптужени могао да на неколико минута изађе из суднице.

         Док се враћао у судницу, Младић је гласно изговорио неколико речи, а председавајући судија Алфонс Ори питао је сведока да ли се оптужени њему обратио.

         „Највероватније, зато што је рекао да сам ја то све слагао, нисам сигуран да ли је за мене, претпостављам”, одговорио је РМ-346.

         Судија Ори потом је наложио да Младића изведу из суднице, а оптужени је, док су га стражари изводили, на то довикнуо: „Што ме, бре, уклањаш међеде један! Ја сам рекао мом адвокату... Овај лаже, Турчин, п...а ти материна турска!”.

         Позван од судија да потврди или негира да је његов клијент рекао сведоку да лаже, Младићев адвокат Бранко Лукић одговорио је да је Младић рекао адвокату Миодрагу Стојановићу да је сведок „све научио напамет”.

         РМ-346 је, на питање судије, казао да је Младић рекао да је он све „измислио и слагао”.

         Исказ сведока настављен је пошто је Младић изведен из суднице. По одлуци већа, он ће моћи да се у судницу врати по окончању сведочења РМ-346.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари