Генерал Младић није дошао у судницу због болести

ТРИБУНАЛ ОДБАЦИО ЗАХТЕВ ОДБРАНЕ ДА СЕ РАТНОМ КОМАНДАНТУ ВОЈСКЕ РС ОМОГУЋИ „УСМЕНА КОМУНИКАЦИЈА У СУДНИЦИ”

Генерал Ратко Младић

        ГЕНЕРАЛ Ратко Младић није се јутрос појавио у судници Хашког трибунала због здравствених проблема.

       Председавајући судија Алфонс Ори рекао је да је веће обавештено да Младић „није способан да дође на суђење због здравствених разлога“.

       Он каже да је од Секретаријата суда затражен извештај о Младићевом здрављу и да ће, зависно од њега, бити донесена одлука о наставку суђења.

       „Ако у извештају пише да нема ваљаних разлога да се Младић не врати у судницу, наставићемо са радом“, рекао је Ори.

       Он је навео да је веће одбило захтев одбране да се промени распоред рада, због Младићевих здравствених проблема, који је средином марта поднесен као поверљив.

       „Претресно веће сматра да је захтев неоснован и истовремено одбило захтев да се Младићу одобри усмена комуникација у судници“, рекао је Ори.

       Главни бранилац генерала Младића адвокат Бранко Лукић рекао је да не зна више од судског већа о Младићевом здравственом стању.

       „Мене су стражари обавестили да Младић није присутан кад сам хтео да се са њим састанем, а онда ми је колега из одбране јавио да се он не осећа добро“, рекао је Лукић.

       Обзиром да генерал Младић није потписао да се одриче права да присуствује суђењу, није изведен нови сведок оптужбе француски истражилац Жан-Рене Руез, који је за тужилаштво у Хагу водио истрагу о догађајима у Сребреници 1995. године.

       Суђење Младићу било је у прекиду од почетка марта.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари