Додик: Генерал Младић је херој српског народа – њему може пресудити само историја

„ИЗ СРПСКИХ ШКОЛА ТРЕБА ИЗБАЦИТИ СВЕ ШТО ПИШЕ О ХАШКОМ ТРИБУНАЛУ“

* Председник Републике Српске Милорад ДОДИК: „Ова пресуда је шамар српском народу а за српски народ генерал Ратко Младић је херој који је спречио геноцид над Србима у БиХ и Хрватској“

* „На делу је деценијска сатанизација српског народа, али ова пресуда није пресуда српском народу, Републици Српској, ни српској војсци. Показало се да не можемо да рачунамо на међународну објективност. Нисмо могли да чујемо да је генерал Младић лично убио или наредио ичије убиство”

          ГЕНЕРАЛ Младић остаје херој српског народа и пресудом је мит о њему као хероју само ојачан, рекао је Милорад Додик, председник Републике Српске на конференцији за новинаре у Бањалуци поводом данашње пресуде генералу Војске РС Ратку Младићу и позвао на наставак борбе за државност РС.

          „Ова пресуда је шамар српском народу а за српски народ генерал Ратко Младић је херој који је спречио геноцид над Србима у БиХ и Хрватској“, рекао је Додик.

          Он је казао да само историја може пресудити генералу Младићу а Хашки трибунал је, како каже, делио селективну правду.

          „Хашки суд је осудио само девет Бошњака и 28 Хрвата појединаца за удружени злочиначки подухват. По националној структури, Србима је додељено пет доживотних казни”, рекао је Додик.

          Он је изразио жаљење за све жртве на било којој страни те додао да би волЕо да и други признају српске жртве.

          Нагласио је да су многи Срби убијени двапут, једном кад су их убиле муслиманске и хрватске јединице, а други пут одбијањем да се суди њиховим убицама.

          „Из српских школа треба избацити све сто пише о Хашком трибуналу који је формиран искључиво с намером да се суди само Србима“, сматра Додик.

          Он је констатовао да би се по пресудама могло закључити да је у рату убијен незнатан број Срба.

          „Ако знамо да је убијено 30.000 Срба, желимо да знамо ко их је побио“, рекао је предсједник РС.

          Он сматра да је пресудом задат ударац БиХ која се показала као немогућа и дубоко подељена земља.

          „И саме судије су сведочиле о великим политичким притисцима а притисцима се не може градити помирење. На делу била деценијска сатанизација српског народа али ова пресуда није пресуда српском народу, Републици Српској, ни српској војсци”, истакао је Додик.

          Он каже да се показало да не можемо да рачунамо на међународну објективност.

          „Нисмо могли да чујемо да је генерал Младић лично убио или наредио ичије убиство”, рекао је Додик.

          Он је рекао да је овде покушано да се удари на слободу српског народа а „наше дубоко уверење је да Хашки трибунал није испунио своју мисију”

          Истакао је да Срби, до пре неколико година, нису знали да Трибунал само има за циљ да суди Србима.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари