Додик: Како год у Хагу пресудили - Ратко Младић остаје легенда у српском народу

„ВЕОМА ПРОФЕСИОНАЛНО ЈЕ КОМАНДОВАО ВОЈСКОМ КОЈА ЈЕ ОДБРАНИЛА СЛОБОДУ И СТВОРИЛА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ”

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је генерал Ратко Младић веома професионално и патриотски обављао своју дужност, те да би се у случају негативне пресуде Хашког трибунала само ојачао мит о њему.

         Додик је нагласио да, с обзиром на све до сада виђено против Срба у Хагу, сви имају осећај поводом пресуде генералу Младићу, која је заказана за среду.

         „Али, без обзира на то, Ратко Младић остаје легенда у српском народу, човек који је своје професионалне и људске способности дао у функцију одбране слободе српског народа, где год он био”, рекао је Додик у Бањалуци.

         Према његовим речима, Младић је командовао Војском Републике Српске која је бранила слободу народа и учинила да буде створена Република Српска.

         „Оно што су Младић и многи с њим учинили јесте да су веома професионално обавили своју дужност. Жртвујући свој и комодитет своје породице, знали су да ће бити изложени свим овим процедурама које дуго година трају, али нису одустајали од истинске слободарске идеје што се тиче Републике Српске”, рекао је Додик.

         Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари