Дарко Младић: Тражићемо од Трибунала да оца због лошег здравственог стања пусти на лечење ван затвора

 РАТНИ КОМАНДАНТ РС У ХАГУ СЕ БОРИ И ЗА ПРАВДУ И ЗА ЖИВОТ И ЖЕЛИ ДА БУДЕ САХРАЊЕН ПОРЕД КЋЕРКЕ

  • Дарко МЛАДИЋ: Он није ни био способан да прати процес. Дешавало се понекад да се због два мождана удара искључи и не слуша суђење. Адвокату је на папирићу полупарализованом руком писао одговор, а за то време судија би већ прочитао других 16 питања. Тешко је устајао, није могао да једе, а бријао се некако левом руком
  • Генералов адвокат Бранко ЛУКИЋ: Тражимо изузеће судија Орија и Флаџа. Ори је судио генералу Станиславу Галићу и нашао у пресуди да је крив и Младић, а Флаџ је у пресуди генералу Здравку Толимиру такође утврдио Младићеву кривицу. Младић је пред овим Трибуналом осуђен у предметима у којима није учествовао. Пресуђено му је и у предмету Караџић, Поповић, Крстић
  • ЛУКИЋ: Изузетно су мале шансе да се докаже да није тачно нешто што је судија у својој претходној пресуди утврдио као такво, те да је исход Младићевог суђења већ познат. Онда би онај претходни поступак морали да понове, а то се при крају постојања Трибунала ником не ради. И сад треба очекивати да судија, који не само да је пресудио неке чињенице које су део нашег предмета и који је осудио мог клијента, буде непристрасан. То је апсурд!

         КАДА умре, Ратко Младић (73), који у притвору Хашког трибунала чека пресуду по оптужници за ратне злочине и геноцид у Сребреници, жели да буде сахрањен поред своје ћерке Ане, која је под неразјашњеним околностима преминула 24. марта 1994, сазнаје „Ало!”.

         Ово је јуче потврдио и Младићев син Дарко, који је за „Ало!” изјавио да је жеља његовог оца, који се бори за живот, да се покопа поред ћерке.

         - Он нерадо прича са нама о томе. Увек настоји да буде позитиван. Али, када је Ана настрадала, он је одмах рекао: „Ја ћу бити поред ње” - кратко је о овој болној теми рекао Младићев син.

         Дарко Младић је за наш лист изјавио да ће од Хашког трибунала затражити да његовог оца због лошег здравственог стања пребаце на лечење ван затвора у Схевенингену.

         Младићев адвокат Бранко Лукић изјавио је да је одбрана тражила изузеће судија Алфонса Орија и Кристофа Флаџа због пристрасности. Што се тиче Младићевог здравственог стања, Лукић каже:

         - Немамо све медицинске податке о Младићевом здравственом стању и тражимо да се саопшти какву терапију прима, али хашка процедура за то је сложена - каже Лукић.

         Он додаје да је судија Ори, који је судио генералу Станиславу Галићу, нашао у пресуди да је крив и Младић, а да је Флаџ у пресуди генералу Здравку Толимиру такође утврдио Младићеву кривицу.

         - Младић је пред овим Трибуналом осуђен у предметима у којима није учествовао. Пресуђено му је и у предмету Караџић, Поповић, Крстић. Један куриозитет у функционисању овог трибунала су пресуђене чињенице - рекао је Лукић.

         Према његовим речима, изузетно су мале шансе да се докаже да није тачно нешто што је судија у својој претходној пресуди утврдио као такво, те да је исход Младићевог суђења већ познат.

         - Онда онај претходни поступак морају да понове, а то се при крају постојања Трибунала ником не ради. И сад треба очекивати да судија, који не само да је пресудио неке чињенице које су део нашег предмета и који је осудио мог клијента, буде непристрасан. То је апсурд - рекао је Лукић.

         Дарко Младић додаје да је његов отац једва издржао суђење.

         - Он није ни био способан да прати процес. Дешавало се понекад да се због два мождана удара искључи и не слуша суђење. Адвокату је на папирићу полупарализованом руком писао одговор, а за то време судија би већ прочитао других 16 питања. Тешко је устајао, није могао да једе, а бријао се некако левом руком - открио нам је син хашког оптуженика.

         У Министарству правде Србије нам је речено да још нису добили никакав захтев за привремено пуштање на слободу Младића због лечења у другој установи.

         Шајиновић: Ратко је био на ивици
         смрти, али је победио и „хашки грип“

         НИКОЛА Шаиновић, бивши премијер Србије и председник Југославије, који је са Радованом Караџићем дочекао Младића након хапшења у Хагу 2011, каже за „Ало!” да је некадашњи генерал војске Републике Српске био на ивици смрти, али да је чудом успео да преживи.

         - Док сам ја био тамо, он је физички изгледао изузетно лоше, али му је једино глас остао снажан и оштар. Због своје јаке воље, успео је да победи болест, коју смо интерно звали „хашки грип”, а која би погодила све оне који се нађу иза зидина у Схевенингену, када вас нападну сви здравствени, породични и други проблеми - казао је Шаиновић за „Ало!”.

         Дарко: „Отац једног стражара зове „Шешељ“

         ДАРКО Младић каже да се стражари у Хагу коректно понашају према његовом оцу и да се он са њима често шали.

         - Тако је некима дао надимке. Једног зове Бан Ки Мун, по генералном секретару УН, а другог је назвао Шешељ, јер личи на њега - открио нам је Младићев син.

         http://www.alo.rs/mladic-sahranite-me-pored-cerke/68050

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари