Стаматовић: Шта ће Вучићу државни дијалог о КиМ кад у Уставу пише да је неодвојиви део Србије!

„ТА ЊЕГОВА НАМЕРА ПРЕДСТАВЉА ОКТРОИСАЊЕ УСТАВА И ПРЕЛАЗАК НА ПРОСВЕЋЕНИ АПСОЛУТИЗАМ“

Милан Стаматовић

  • Намерава ли председник Србије да зарад отварања неког од поглавља у преговорима са ЕУ, одустане од 641.071 хектара косовскометохијске земље која је у власништву државе и грађана Србије, као и Српске православне цркве?

        ПРЕДСЕДНИК Иницијативног одбора Здраве Србије Милан Стаматовић изјавио је данас да најава председника Србије Александра Вучића да ће покренути државни дијалог о Косову представља „октроисање“ Устава Србије и постепени прелазак у фазу просвећеног апсолутизма.

        Стаматовић је у писаној изјави навео да Вучић уместо да гура државни дијалог о предаји Косова, мора да стане на чело одбране од „даље окупације и крчмљења државног и националног богатства“.

        Он је упитао о чему то Вучић жели да постигне „унутрашњи консензус о Косову“ када у Уставу пише да је Косово и Метохија неодвојиви део Србије и да ли је промена Устава потребна како би „теледиригована скупштинска већина“ избацила Косово из највишег правног акта и тако „убрзала наше евроинтеграције“.

        Стаматовић је питао и да ли је Вучићу потребно да зарад отварања неког од поглавља у преговорима са ЕУ, Србија одустане од 641.071 хектара косовскометохијске земље која је у власништву државе и грађана Србије, као и Српске православне цркве.

        Председник Иницијативног одбора Здраве Србије казао је да се Вучић, још од формирања своје Српске напредне стране, никада није изјаснио шта је државни приоритет Србије „ЕУ, по сваку цену, па и по цену одрицања од Косова, или очување државног суверенитета и територијалног интегритета по цену неуласка у ЕУ и сличне евроатлантске асоцијације“.

        Вучић је у изјави за Вечерње новости од понедељка рекао да ће у септембру покренути државни дијалог о Косову и да ће на консултације позвати све парламентарне странке, представнике Српске православне цркве, организације цивилног друштва, Српску академију наука и уметности и друге релевантне друштвене чиниоце.

        Према писању листа, циљ дијалога је да се пронађе јединствено решење за косовски проблем.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари