Пастеров институт: Беланчевина GDF11 одлаже старење и штити од рака

ТВРДЕ И ДА ПОМАЖЕ У БОРБИ ПРОТИВ ДЕБЉАЊА И НЕУРОДЕГЕНЕРАТИВНИХ БОЛЕСТИ

* Инјекције са том беланчевином убризгавали су старим мишевима и наводе да су им знатно побољшавале и „ремоделовале“ крвне судове у мозгу и „појачавале неурогенезу“

______________________________________________________________________

        ФРАНЦУСКИ научници из Пастеровог института објавили су да су открили да беланчевина GDF11 „одлаже старење и штити људски организам од рака“.

        Резултате својих истраживања објавили су на специјализованом порталу MedicalXpress.

        Француски научници су експериментисали на мишевима и утврдили да GDF11 помаже да се имитирају дијете које су се показале ефикасним у спречавању појаве болести срца и злоћудних тумора.

        Инјекције са том беланчевином убризгавали су старим мишевима и наводе да су им знатно побољшавале и „ремоделовале“ крвне судове у мозгу и „појачавале неурогенезу“.

        Вођа истраживања – професор Пјер-Мари Лиедо додатно је објаснио:

        „Сматрамо да се GDF11 може користити и при лечењу неких поремећаја метаболизма који доводе до дебљања, као и неуродегенеративних обољења“.

        Пастеровци су почели од ограничавања калорија својим мишевима и убризгавања крви младих њиховим старијим сродницима.      

        Добијени ефекти су их довели до беланчевине GDF11 која игра значајну улогу у ембрионалном развоју.

        Лида Кацимпарди, која је један од учесника истраживања, изјавила је да су мишеви којима су убризгавали GDF11 смршали без мењања апетита, а беланчевина је утицала на регенерацију њихове крви.

        Следећи ефекат је било подизање нивоа хормона адипонектина који `топи` масна ткива, па се – уверени су у Пастеровом институту - GDF11 може користити као терапеутско средство против дебљања и  неуродегенеративних болести.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари