Биће најтањи и слушаће газдин глас

Компанија Apple представља свој нови iPhone смартфон пете генерације

       КОМПАНИЈА Apple – на великој конференцији за медије – представиће најширој јавности свој дуго најављивани нови iPhone смартфон пете генерације.

       Ова компанија је досад сваке године летом представљала модернизоване верзије популарне направе. Традиција у 2011. није била одржана јер је четврта генерација смартфона била промовисна још у јуну прошле године.

       Редакцијама листова и електронских медија Apple је прошле недеље је разаслала позивнице на којима је писало "Let's talk iPhone".

       Незванично, техничке карактеристике усавршеног смартфона iPhone5  су такве да ће он бити више него конкурентан смартфонима направљеним на бази платформи Google Android. А располагаће са двоћелијским процесором Apple A5,  са појачаном до 1 Гбайт оперативном меморијом и камером са 8-мегапикселним сензором.

       Очекује се и да ће апарат имати битно измењен спољни изглед: да ће добити душу дијагоналу екрана, да ће имати тањи корпус, толико да ће бити један од најтањих у свету.

       Иначе, нови iPhone користиће оперативни систем iOS 5 са мноштвом иновација. Рецимо, омогућаваће размену порука преко интернета iMessage, биће интегрисан са сервисом микроблогова Twitter и, буквално, схватати свога власника `на једну изговорену реч` јер ће располагати системом управљања помоћу гласа са знатно проширеним могућностима.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари