Амерички научници објавили да су успели да светлост претворе у материју

НА СУНЦЦУ И У НУКЛЕАРНИМ РЕАКТОРИМА СЕ МАТЕРИЈА ПРЕТВАРА У ЕНЕРГИЈУ

* Главно откриће америчких научника је показало да се парови електрона и позитрона - честица материје и антиматерије - могу створити директно сударом високоенергетских фотона, који су квантни "пакети" светлости. Ова трансформација енергетске светлости у материју директно је било предвиђено чувеном Ајнштајновом једначином E = mc2, која указује да су енергија и материја (или маса) међусобно заменљиве

_____________________________________________________

       НАУЧНИЦИ који раде на детектору STAR у Националној лабораторији Брукхевен у Сједињеним Државама објавили су да су успели да добију убедљиве доказе о физичком феномену предвиђеном пре више од 80 година.

       Сасвим конкретно: да је могуће формирање материје директно из светлости.

       Резултатe свог истраживања објавили су у часопису Physical Review Letters.

       STAR детектор функционише су систему Relativistic Ion Collider у Брукхевен чија лабораторија припада америчком Министарству енергетике.

       Главно откриће америчких научника је показало да се парови електрона и позитрона - честица материје и антиматерије - могу створити директно сударом високоенергетских фотона, који су квантни "пакети" светлости.

       Ова трансформација енергетске светлости у материју директно је било предвиђено чувеном Ајнштајновом једначином E = mc2, која указује да су енергија и материја (или маса) међусобно заменљиве.

       Нуклеарне реакције на Сунцу и у нуклеарним електранама редовно претварају материју у енергију.

       Сада су у Брукхевену претворили светлосну енергију назад у материју.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари