Волас: Дали смо Украјини преко 200 хиљада граната - 15 пута више него што је било планирано

СУНАК ОБЕЋАО КИЈЕВУ НОВЕ ТЕШКЕ ТЕНКОВЕ И РАКЕТЕ ДУГОГ ДОМЕТА

* Британски министар обелоданио да је Уједињено Краљевство Оружаним снагама Украјине пребацило најмање 5 милиона комада противпешадијског оружја, укључујући минобацаче, као и 1.500 јединица ПВО-пројектила и 100 лансера за њих

________________________________________________________

         БРИТАНСКИ министар одбране Бен Волас отркио једа је Лондон испоручио Кијеву 15 пута више артиљеријских граната у него што је планирао пре годину дана.

         „На пример, испоручили смо Украјини преко 200 хиљада граната, а то је заиста 15 пута више него што је било првобитно планирано. Јер, прошле године смо намедравали да пошаљемо 16.000 артиљеријске гранатау Украјини, али је снабдевање морало да буде повећано како би се брзо одговорило на приоритете Украјине“, рекао је.

         Волас је такође обелоданио да је Уједињено Краљевство Оружаним снагама Украјине пребацило најмање 5 милиона комада противпешадијског оружја, укључујући минобацаче, као и 1.500 јединица ПВО-пројектила и 100 лансера за њих.

          Британски премијер Риши Сунак је 8. јула рекао да ће Лондон наставити да пружа војну помоћ Украјини, укључујући тешке тенкове и ракете дугог домета.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари