Успешно завршена седма индијско-руска војна вежба „Индра-2013“

ОФИЦИРИ ДВЕ ЗЕМЉЕ ПРВИ ПУТ ЗАЈЕДНИЧКИ ПЛАНИРАЛИ ОПЕРАЦИЈЕ

  • У вежби у провинцији Раџастан учествовало 500 војника - по 250 са сваке стране - и више од 30 борбених возила и летелица: тенкови Т-72, борбена возила пешадије БМП-2 и БМП-2К, као и борбени и транспортни хеликоптери

         У ИНДИЈИ је завршена седма индијско-руска војна вежба „Индра-2013“.

         Вежба је одржана на полигону „Махаџан“ у западној држави Раџастан у циљу извршавања заједничких задатака на тражењу, блокирању и уништавању терористичких формација.

         На крају вежбе, у зону „борбених дејстава“ искрцале су се специјалне индијске јединице, а ударе по позицијама „противника“ извели су хеликоптери за борбену подршку Ратног ваздухопловства Индије.

         После тога у борбу су се укључили тенкови, борбена возила пешадије и руска тактичка десантна група, која је заједно с механизованом јединицом индијске армије „уништила“ групу замишљеног противника.

         Дејства су се одигравала у сложеним, полупустињским условима, међутим, упркос томе, учесници вежбе су извршили све поверене задатке и добили високу оцену од здруженог штаба.

         „По први пут имали смо заједничко планирање антитерористичке операције - истакао је генерал-поручник оружаних снага Индије Нав Киран Геј. - Током претходних вежби, индијски и руски официри планирали су одовјено“.

         У вежби је учествовало 500 војника - по 250 са сваке стране - и више од 30 борбених возила и летелица: тенкови Т-72, борбена возила пешадије БМП-2 и БМП-2К, као и борбени и транспортни хеликоптери.

         Заједничка војна вежба „Индра“ одржава се наизменично у Русији и Индији од 2003. године, а осим копнених, одржавају се и руско-индијско војно-поморски маневри.

         Припадници 11. десантно-јуришне бригаде Источног војног округа Оружаних снага Русије после завршетка вежбе „Индра-2013“. вратили су се у своју сталну базу у граду Улан Уде.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари