Украјина сконцентрисала половину армије у Донбасу и око њега

ЛАВРОВ: УКРАЈИНА СВЕ АРОГАНТНИЈА И ПРЕМА РУСИЈИ И ПОВОДОМ МИНСКИХ СПОРАЗУМА

* Прес-секретар Кремља Дмитриј Песков позвао је САД и њихове партнере у НАТО „да престану да усмеравају војну песницу ка границама Русије и да напумпавају Украјину савременим оружјем“

* Више од десет хиљада војника и официра моторизованих и тенковских формација руског Јужног војног округа учествује у вежбама унутар своје зоне одговорности. У вежбу је укључена трећина јединица Јужног војног округа

______________________________________________________

       УКРАЈИНА довлачи све нове и нове трупе у зону сукоба у Донбасу. Тамо већ има 125 хиљада војника и официра са тешким наоружањем.

       Ово је саопштила је званична представница Министарства иностраних послова Марија Захарова. Притом је нагласила:

       „То је половина од укупне бројности Оружаних снага Украјине!“

       Према њеним речима, кршења режима прекида ватре више се не бележе спорадично и локално, већ - дуж целе линије додира.

       „Позивамо земље НАТО, рекла је Захарова, да престану са провокацијама у стилу да Русија спрема напад на Украјину и да подстичу милитаристичке планове кијевског режима. Боље им је да уложе напоре да подстакну Кијев да успостави директан дијалог са Доњецком и Луганском како би се пронашло одрживо мирно решење унутрашњег украјинског сукоба“.

       Шеф руске дипломатије, Сергеј Лавров, изјавио је:

       „„Кијев постаје све арогантнији у свом односу према Москви и агресивнији у одбацивању Минских споразума, али Русија на то неће насести. Западне земље су дуги низ година обећавале да ће утицати на украјинске власти, али је резултат управо супротан. Уосталом, председник Украјине, Владимир Зеленски, рекао је још у првим месецима своје владавине: Споразуми из Минска су лоши, али су нам потребни јер омогућавају Западу да настави са санкцијама против Русије“.

Једна од јединица ЈВО на вежби

       Спољна обавештајна служба РФ назвала је апсолутном лажи изјаве америчког Стејт департмента о концентрацији снага на руској територији ради војне инвазије на Украјину.

       Прес-секретар Кремља Дмитриј Песков позвао је САД и њихове партнере у НАТО „да престану да усмеравају војну песницу ка границама Русије и да напумпавају Украјину савременим оружјем“.

       Истовремено је упозорио Кијев да не прави нову катастрофу у Европи.

       Више од десет хиљада војника и официра моторизованих и тенковских формација руског Јужног војног округа учествује у вежбама унутар своје зоне одговорности.

       У вежбу је укључена трећина јединица Јужног војног округа.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари