У Оманском заливу у току руско-кинеско-иранска поморска вежба, са учешћем авијације

РУСКА РАТНА ФЛОТА ЋЕ ОДРЖАТИ ЈОШ 4 ВЕЖБЕ СА 140 БРОДОВА, 60 АВИОНА И 10.000 МОРНАРА И ВОЈНИКА

* Да руска флота није ни налик на оно што је била за време владавине Бориса Јељцина, потврдила је и њена подморница „Волхов“ која је, из подводног положаја, крстарећом ракетом „Калибар“ из Јапанског мора погодила циљ у близини Хабаровска удаљен више од 1000 километара

_____________________________________________________________

       У ОМАНСКОМ заливу је у току руско-кинеско-иранска поморска вежба CHIRU-2Q22 у којој учествује у ратна авијација три земље.

       Почела је 18., а потрајаће до 22. јануара. На Западу би се више узбудили да се одржава у Ла Маншу или у Атлантику стотинак километара од Њујорка или Вашингтона.

       Са руске стране у маневрима учествује одред бродова Тихоокеанске ратне флоте у којем су и ракетна крстарица „Варјаг“, велики противподморнички брод „Адмирал Трибуц“ и велики танкер „Борис Бутома“.

       Министарство одбране РФ је саопштило да ће руска морнарица крајем јануара и у фебруару извести вежбе у свим зонама своје одговорности, у којима ће учествовати више од 140 бродова, преко 60 авиона и око 10.000 морнара, војника и официра.

       Да руска флота није ни налик на оно што је била за време владавине Бориса Јељцина, потврдила је и њена подморница „Волхов“ која је крстарећом ракетом „Калибар“ из Јапанског мора погодила копнени циљ.

       Лансирање је обавила из подводног  положаја а циљ је био на копну. На плигону Суркум, у близини Хабаровска.

       Циљ је био удаљен више од 1000 километара.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари