The New York Times: Запад и Украјина се узалуд надали да ће руске ракете `пресушити`

ЕКСПЕРТ ПУКОВНИК МАРК КАНСИАН: МАЛО КО НА ЗАПАДУ ЗНА СТАЊЕ У РУСКИМ АРСЕНАЛИМА

* Оружане снаге Русије су нападе на украјинску инфраструктуру почеле 10. октобра, два дана након терористичког напада на Кримски мост. Ударе наносе по објектима украјинске енергетике и одбрамбене индустрије, по војним командама и чвориштима везе - од Харкова и Кијева до Лавова и Ивано-Франковска

_________________________________________________________

       ЗАПАДНИ и украјински званичници већ месецима тврде да су руске залихе ракета „при крају“, али Руска Федерација наставља да свакодневно изводи масовне ракетне ударе – објавио је The New York Times

       Позвавши се на Марка Кансиана, бившег пуковника америчког Корпуса маринаца и вишег саветника Центра за стратешке и међународне студије, њујоршки лист наводи да само неколико западних званичника има јасну представу о реалном стању руског ракетног арсенала:

       „Сви остали мало знају о руском ракетном арсеналу или уопште немају представу колико је ракета Русима заиста остало“.

       Према Кансиану, западни генерали верују да Русија већ дуго користи залихе пројектила и оружја спреманог за случај „рата са НАТО-ом“.

       Нападе на украјинску инфраструктуру Оружане снаге Русије почеле су 10. октобра, два дана након терористичког напада на Кримски мост.

       Удари се изводе по објектима украјинске енергетике и одбрамбене индустрије, по војним командама и чвориштима везе - од Харкова и Кијева до Лавова и Ивано-Франковска.

       Отад се становници украјинских градова практично свакодневно суочавају са ваздушним узбунама.

       Председник Украјине Владимир Зеленски је још 1. новембра рекао да је око 40 одсто енергетске инфраструктуре у Украјини оштећено.

       Готово цела Украјина имаће од 22. новембра „планска искључења струје“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари