Стратешка командно-штапска вежба Восток-2022 са 50.000 војника, 140 авиона и 60 ратних бродова

БИЋЕ УВЕЖБАВАНО КОМАНДОВАЊЕ ВЕЛИКИМ ВОЈНИМ ФОРМАЦИЈАМА И КОАЛИЦИОНИМ СНАГАМА

* У вежби ће учествовати и оперативне командне и контролне групе, војни контингенти и посматрачи из ОДКБ, ШОС и партнерских држава, као што су Кина, Азербејџан, Алжир, Јерменија, Белорусија, Индија, Казахстан, Киргистан, Лаос, Монголија, Никарагва, Сирија и Таџикистан

________________________________________________________

       ВИШЕ од 50.000 војника биће укључено у стратешку командно-штабну вежбу Восток-2022, које ће се одржати од 1. до 7. септембра.

       Министарство одбране Руске Федерације саопштило је да ће учесници вежбе користити преко 5.000 комада наоружања и војне опреме, укључујући 140 авиона, 60 ратних бродова, патролних чамаца и помоћних пловила.

       Један од главних циљева вежби биће унапређење вештина команданата и штабова у великим војним формацијама и коалиционим снагама у одбијању агресије са источног правца и у далекоисточној поморској зони.

       Планирано је да се током вежбе „повећа ниво интеракције у решавању заједничких задатака коалиционих трупа за одржавање мира, заштиту интереса и обезбеђење војне безбедности у источном региону“.

       Из Оружаних снага Русије, у вежбе ће бити укључене војне команде и штабови Источног војног округа, део Ваздушно-десантних снага, далекометна и војно-транспортна авијација.

       У вежби ће учествовати и оперативне командне и контролне групе, војни контингенти и посматрачи из ОДКБ, ШОС и партнерских држава, као што су Кина, Азербејџан, Алжир, Јерменија, Белорусија, Индија, Казахстан, Киргистан, Лаос, Монголија, Никарагва, Сирија и Таџикистан.

       Практично тестирање одбрамбених и офанзивних дејстава одвијаће се на седам полигона руског Источног војног округа – „Бурдуни“, „Горјачие кључи“, „Књаз-Волконски“, „Лагуное“, „Сергејевски“, „Телемба“, „Успеновски“ , као и у акваторијама и приобалним зонама Охотског и Јапанског мора.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари