„Хималаји“ ће руске ловце пете генерације учинити невидљивим и неуловљивим

РАДАРСКА ОПРЕМА САСТАВЉЕНА ОД 1526 ПРИЈЕМНО-ЕМИТУЈУЋИХ МОДУЛА КОЈИ СУ УГРАЂЕНИ И У ОПЛАТУ АВИОНА

ПАК ФА

  • Званично саопштено: „Примена технологија интегрисаних у Хималаје неће само побољшати заштиту авиона од туђих радарских ометања него и његове шансе да остане непримећен и неоштећен. Истовремено ће у доброј мери неутралисати мере да противника да своје авионе учини невидљивим“

        СЕРИЈСКУ производњу борбених авиона пете генерације Русија ће започети кроз годину и по.

        Експериментални примерци тог авиона под ознаком Т-50 (пројекат ПАК ФА) добили су најмодернију опрему за радиоелектронску борбу „Хималаји“.

        Та радарска опрема састављена је од 1526 пријемно-емитујућих модула, који су уграђени и у оплату авиона, што му омогућава да циљеве открива на изузетно великим даљинама и да их прати на више канала. Самим тим: и много ефикансију употребу ракетног оружја.

        Званично је саопштено да су „Хималаји“ јединствени „систем активних и пасивних радарских и оптичко-локационих станица које су интегрисане у корпус авион и играју улогу његове паметне оплате“.

        Овоме је придодато: „Примена технологија интегрисаних у Хималаје неће само побољшати заштиту авиона од туђих радарских ометања него и његове шансе да остане непримећен и неоштећен. Истовремено ће у доброј мери неутралисати мере да противника да своје авионе учини невидљивим“.

        Оно што је Т-50 добио са „Хималајима“ и јсте један од кључних елемената који ловце пете генерације разликује од ловаца четврте и четврте плус генерације.

        У производњи Т-50 Русија користи композитне материјале и најновије технологије што му - заједно са карактеристикама мотора - обезбеђује више него солидну радарску, оптичку и инфрацрвену неприметност и „неуловљивост“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари