Руски Царски вукови домогли се готово неоштећене британско-француске ракете Storm Shadow

НАКОН „ДЕШИФРОВАЊА“ ПОСТАЋЕ ЛАКО ОБОРИВА КАО ШТО СЕ ТО ВЕЋ ДОГОДИЛО АМЕРИЧКИМ ПРОЈЕКТИЛИМА HIMARS

* Дмитриј РОГОЗИН: Поседовала је ГПС фар који је могао да усмерава непријатељску групу за спасавање. Упркос чињеници да смо га блокирали, наши борци су морали практично да не спавају са овом ракетом, да се стално крећу са ракетом, па чак и да се за њу боре јер је било покушаја непријатељских диверзантских група да пресретну наше возило са тим тим пројектилом и његову пратњу

* Амерички специјализовани портал The War Zone: Storm Shadow има стелт технологију која смањује њену видљивост. <...> Материјали који се користе у њеној конструкцији и дизајн бојеве главе такође ће за Русе бити занимљиви. Најтајнији део Storm Shadow је систем за навођење на циљ. Ако унутрашњи сензор, софтвер и електроника доспеју у руке противника – то ће ракете тог типа учинити још рањивијим

___________________________________________________

       ПРИПАДНИЦИ руске добровољачке јединице БАРС-11 и команда јединице Царски вукови дошли су у посед безмало целе британско-француске крстареће ракете Storm Shadow.

       Начелник војно-техничког центра Царских вукова Дмитриј Рогозин тим поводом је открио:

       „Она је само делимично уништена – веома успешно смо је приземљили. Пала је „на стомак“. Већ смо је раставили на неколико делова. Непосредно на фронту. Бојева глава је  одвојена од сегмента за навођење“.

       Рогозин је прецизирао да је заплењена ракета користила „електронику веома високог нивоа која је издржала преоптерећења приликом пада“.

       Њена „евакуација“ трајала је два дана.

       "Поседовала је ГПС фар који је могао да усмерава непријатељску групу за спасавање. Упркос чињеници да смо га блокирали, наши борци су морали практично да не спавају са овом ракетом, да се стално крећу са ракетом, па чак и да се за њу боре јер је било покушаја непријатељских диверзантских група да пресретну наше возило са тим тим пројектилом и његову пратњу“ – открио је Рогозин.

       Он је уверен да ће сам трофејни пројектил руској одбрамбеној индустрији да нађе још ефикасније начине за пресретање Storm Shadow:

       „Убрзо ће те ракете за нас постати безопасне, а за њих бескорисне".

       Крстарећу ракету Storm Shadow заједнички су развиле Велика Британија и Француска. Њен домет је, у зависности од модификације, 250 до 560 километара.

       Aмерички специјализовани портал The War Zone објавио је

       „Губитак фактички неоштећење ракете је непожељан догађај. Storm Shadow има стелт технологију која смањује њену видљивост. <...> Материјали који се користе у њеној конструкцији и дизајн бојеве главе такође ће за Русе бити занимљиви. Најтајнији део Storm Shadow је систем за навођење на циљ. Ако унутрашњи сензор, софтвер и електроника доспеју у руке противника – то ће ракете тог типа учинити још рањивијим“.

        Московски војни коментатор – пуковник Виктор Баранец – указао је да су руски ракеташи на сличан начин нашли противотров за америчке ракете HIMARS – убрзо након што је неколико дошло неоштећено у руке војних инжењера.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари