Русија упозорила Украјину да ће јој – ако нападне – уништити све ратне бродове и обалску војну инфрастуктуру

НАВЕЛА ДА ЋЕ ЊЕНОЈ ЦРНОМОРСКОЈ ФЛОТИ ЗА ТО БИТИ ДОВОЉНО МОЖДА И САМО 50 МИНУТА

Кијев на мору има остатке онога што му је припало

након поделе совјетске војне заоставштине

* Москва за упозорење изабрала ретко коришћену форму. Изјаву свог „капетана првог ранга у пензији“ који је навео да ће Црноморској флоти РФ за то бити потребно у најгорем случају „до 10 сати“ и додао: „Уосталом, то су војни стандарди савремених армија“

* Упозорио све у Украјини који то не знају да је Русија - да би унапред решила проблем могућег напада са украјинске стране - око Крима и изнад полуострва поставила „мехур забране приступа“

_____________________________________________________

       ЗВАНИЧНИ Кијев је полузванично упозорен да ће Црноморска флота Руске Федерације - случају напада Украјине на Крим или друге руске територије - потпуно неутралисати све њене ратне бродове и обалску војну инфраструктуру!

        Москва је за то изабрала ретко коришћену форму. Изјаву свог „капетана првог ранга у пензији“  који је изјавио да ће Црноморској флоти РФ за то бити потребно можда и дамо 50 минута.

       У најбољем случају, нагласио је, по Украјину: „До 10 сати! Уосталом, то су војни стандарди савремених армија“.

       „Капетан првог ранга у пензији“ – што је у морнарици велики чин – поручио је свима који то у Кијеву не знају, а и њиховим страним покровитељима, да је Русија - да би унапред решила проблем могућег напада са украјинске стране - око Крима и изнад полуострва поставила „мехур забране приступа“.

       Додао је да руска војна база код Новоросијска располаже свим за то потребним поморским, авијацијским, артиљеријским и ракетним и другим средствима.

       Прецизирао је да има у виду и ефективе руских Ваздушно-космичких снага, Ваздушно-десантних снага и Корпуса поморске пешадије.

       Истовремено, нагласио је, да не може да замисли да Русија прва нападне Украјину и да ће, сасвим сигурно, само узбратити на евентуални напад.

       Руски министар иностраних послова Сергеј Лавров изјавио је да Кијев хорор причама о `руској опасности` маскира своје подривање споразума из Минска.

       Посебно је указао  да се украјински председник Владимир Зеленски не противи изазивању инцидената у Донбасу, надајући се помоћи Запада.

       Украјински посланика Ренат Кузмин, из странке Опозициона платформа – За живот, изјавио је да ратоборна реторика Кијева није случајна јер се „спрема за прави рат“.

       Индидкативно је и да је познати московски војни експерт Алексеј Леонков поводом активирања америчке морнарице у Црном мору, рекао да су „Американци окупили групу бродова ради провоцирања“ Русије, а да би реална употреба тих бродови и авиона против Русије „била равна самоубиству“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари