Руси напредују на шест делова донбаског фронта, у квару свака трећа западна хаубица испоручена Кијеву

NEW YORK TIMES: „ВРАЋАЊЕ У ЖИВОТ“ ЗАПАДНЕ ТЕХНИКЕ – ПРИОРИТЕТ ЕВРОПСКЕ КОМАНДЕ НАТО

* Војни извори у Москви, Доњецку и Луганску наводе да руске снаге поступно напредују на свих шест „тачака“ означених на мапи. Да су заузеле две трећине Марјинке, да контролишу пола Артјомовска (Бахмута), да продиру у западну половину Соледара...

* САД и њихови савезници из НАТО режиму у Кијеву су досад испоручили велике количине артиљерије калибра 155 мм – америчке хаубице M-777, немачке самоходне PzH 2000, пољске и француске самоходне Krab и CAESAR

________________________________________________________

       РУСКА војска је у офанзиви и гранатира положаје Оружаних снага Украјине безмало дуж целе линије донбаског фронта.

       Ово је признао кијевски Генералштаб. И додатно указао:

       „Руске трупе концентришу своја дејства на одбијање напада Оружаних снага Украјине, изводе инжињеријске радове на својим одбрамбеним линијама и положајима и настављају офанзивне операције у некимим областима“.

       Украјински Генералштаб тврди и да Русија своје јединице „попуњава људством, оружјем, муницијом и опремом“. И да наставља са прегруписањем трупа ради јачања својих позиција на Лиманском, Авдејевском и Новопавловском правцу.

       Војни извори у Москви, Доњецку и Луганску наводе да руске снаге поступно напредују на свих шест „тачака“ означених на мапи. Да су заузеле две трећине Марјинке, да контролишу пола Артјомовска (Бахмута), да продиру у западну половину Соледара...

       Само руска страна је, наравно, објавила да су Украјинци 26. новембра покушали напад из правца Гуљајпољ. Са пет батаљона. А да су се окрвављених глава вратили на полазне позиције оставивввши 240 својих погинулих.

Француска самоходна

хаубица Caesar

       Украјина више нема своју производњу наоружања, па потпуно зависи од онога што добија од земаља чланица НАТО, а ту се појавио нови и велики проблем.

       Артиљерија којом САД и њихови савезници снабдевају Украјину стално се квари и оштећена, а то је велики проблем за Пентагон, објавио је New York Times,  позивајући се на америчке и украјинске званичнике.

       Према речима саговорника њујоршког листа, у сваком тренутку је неупотребљиво око трећине хаубица западне производње које се користе у Украјини. А кваре се и због „интензивне употребе“.

       Поправка тих „цеви“ постала је приоритет за Европску команду Пентагона, наводи New York Times.

       Ради тога се шаље у Пољску. А украјински војни врх би желео да се западне хаубице „враћају у живот“ у самој Украјини јер би потом брже стизале на фронт.

       САД и њихови савезници из НАТО режиму у Кијеву су досад испоручили велике количине артиљерије калибра 155 мм – америчке хаубице M-777, немачке самоходне PzH 2000, пољске и француске самоходне Krab и CAESAR.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари