ПЕНТАГОН: Су-27 пришао нашем RC-135 на 30 м - тога није било ни у хладном рату!

„ИНЦИДЕНТ” СЕ ДОГОДИО ПОРЕД РУСКИХ ДАЛЕКОИСТОЧНИХ ОБАЛА

Су-27

  • Функционер Пентагона, генерал Томас Макинерни, бивши командант америчке авијације на Аљасци: „Чак ни у време хладног рата није било таквог безумља са стране СССР. Изгледа да Владимир Путин садашње руководство САД сматра слабим и на такав начин покушава да га заплаши”

        РУСКИ војни авион Су-27 приближио се над Тихим океаном - при „покушају преузимања” - на „опасно растојање” америчком RC-135U - објавио је Пентагон.

        „Инцидент” се догодио у априлу ове године, али су га Американци - из неких разлога - учинили јавним тек сада.

        The Washington Free Beacon објавио је да је тај амерички авион био у осматрачкој мисији - 100 километара од руских далекоисточних обала. А портпарол Пентагона, пуковник Стивен Ворен, пожалио се да су руски пилоти сметали америчким да се обаве своју „обичну извиђачку мисију”.

        Пуковник Ворен је открио и ово: „Су-27 се приближио RC-135U на приближно 30 метара. Понашање руских пилота је било неразумно. То је био један од најопаснијих инцидената у ваздушном простору од завршетка хладног рата”.

        Он је одговорност за „инцидент” приписао искључиво Русији.

        Истовремено је функционер Пентагона, генерал Томас Макинерни, бивши командант америчке авијације на Аљасци, изразио забринутост збово „провокативних потеза Русије”.

        „Чак ни у време хладног рата није било таквог безумља са стране СССР. Изгледа да Владимир Путин садашње руководство САД сматра слабим и на такав начин покушава да га заплаши” - нагласио је Макинерни.

        Лет RC-135 био је у функцији америчког „азијског извиђања”. Пентагон је признао да је тај авион до „инцидента” прикупљао податке о „системима ПВО у региону”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари