National Interest: Три типа руских и два типа америчких подморница уништавају свет за пола сата

СВАКА ЗА ТО ВРЕМЕ ПРЕТВАРА У РАДИОАКТИВНИ ПЕПЕО ДО 280 ЦИЉЕВА ВЕЛИЧИНЕ ГРАДА

* Реномирани амерички лист упозорава: „Кад би почео трећи светски рат – те подморнице би могле уништити целу цивилизацију за мање времена него што треба да наручите (и добијете) пицу“

_______________________________________________________________

        АМЕРИЧКИ лист National Interest, који је специјализован за војна, безбедносна и геополитичка питања, објавио је да су три типа руских и два типа америчких подморница у стању да цео свет униште за само 30 минута.

        На том списку су се нашле подморнице две земље које су већ у употреби или су на тестирањима.

        National Interest се одлучио за руске подморнице пројекта 955 „Бореј“ за које тврди да су по бешумности берз премца у свету, а свака носи по 16  балистичких ракета домета 8.000 километара. А свака од тих ракета носи по 10 нуклеарних бомби.

        Амерички лист се одлучио и за руске подморнице класе 667БДРМ „Делфин“ и пројекта 885М „Јасењ-М».

        За ове последње тврди да се могу на 2.000 километара приближити Источној обали САД и са тог растојања гађати све циљеве до Великих језера.

        National Interest потенцијалним „убицама света“ сматра и америчке подморнице типа „Охајо“ и најновије подморнице класе „Колумбија“, чија серијска градња почиње наредне године.

        Реномирани лист прецизира да су најбоље руске и америчке подморнице способне да у радиоактивни пепео за 30 минута претворе до 280 циљева величине града.

Америчка подморница класе "Охајо"

        National Interest своју застрашујућу анализу-прогнозу закључује речима:

         „У суштини, кад би почео трећи светски рат – те подморнице би могле уништити целу цивилизацију за мање времена него што треба да наручите (и добијете) пицу“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари