Military Watch Magazine: Руси ће масовно обарати ловце F-16 које Запад испоручи Украјини

НАВЕО: КАКО ПРИЛИКОМ ГРАНАТИРАЊА АЕРОДРОМА, ТАКО И У ВАЗДУШНИМ БОРБАМА

F-16

* Саветник Џоа Бајдена за националну безбедност Џејк САЛИВАН рекао да ће САД и њихови савезници, током обуке украјинских пилота на ловцима F-16, у наредним месецима одлучити које ће земље и у којој количини испоручити те борбене летелице Кијеву

__________________________________________________

        ФЛОТА украјинских авиона ће претрпети велике губитке у зони специјалне операције, пошто ће руске трупе масовно обарати борбене авионе F-16 ако их Украјина употреби у борбама за Донбас, оценио је угледни амерички Military Watch Magazine.

        Упозорио је да би Русија могла да се домогне и битних делова F-16 и да проучи његове технологије.

        Military Watch Magazine посебно наглашава да постоји и могућност да украјинска флота F-16  претрпи значајне губитке, како приликом гранатирања аеродрома, тако и у ваздушним борбама, што ће бити озбиљан ударац репутацији тог ловца.

        F-16 је једномоторни борбени авион развијен 1970-их као јефтинији и лакши аналог тешког F-15, који је био елита америчког ратног ваздухопловства. Међутим, коментатори Military Watch Magazine указују да је врло вероватно да ће тај авион - у дуелима са руском авијацијом – бити лако уочаван због недостатка стелт технологије и обаран.

        Исти специјализовани магазин наглашава да ће масовније уништавање F-16 значајно повећати престиж руског ратног ваздухопловства и војно-индустријског комплекса.

        Председник Украјине Володимир Зеленски је одлуку Запада да Украјини испоручи F-16 назвао одличном.

         Саветник Џоа Бајдена за националну безбедност Џејк Саливан рекао је да ће САД и њихови савезници, током обуке украјинских пилота на ловцима F-16, у наредним месецима, одлучити које ће земље и у којој количини испоручити те борбене летелице Кијеву.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари