Кијев се жали да армије донбаских република већ располажу «авијацијом дронова»

УКРАЈИНСКИ ВИСОКИ ОФИЦИРИ ЖАЛЕ СЕ ДА ЛЕТЕ ТАКО ВИСОКО ДА ИМ НЕ МОГУ НИШТА

* Командант украјинске 58. посебне моторизоване пешадијске бригаде пуковник Дмитриј КАШЋЕНКО: Често наилазимо на руске дронове типа „Орлан”. Са њиховом унапређеном верзијом. Дејствују са 5500–6500 метара, а ми им на тој висини не можемо ништа. Ти дронови нас шпијунирају, а ми нисмо у стању да то спречимо ни средствима за радиоелектронску борбу

* Још се пожаио: „Противник све активније омета наше дронове и користи средства којима блокира нашу телеметријом и коришћење GPS. Они сва та средства развијају, а ми схватамо да немамо чиме да се супротставимо освајачима. Ово време је помало депресивно“

______________________________________________________

       УКРАЈИНА након 2014-те чини све што је у њеној моћи да је САД и Запад употребе против Русије. Американци и њихови европски сателити, наравно, нису против тога, а Кијев таквим стањем ствари чак тргује, камчећи бесповратну помоћ, повољне кредите, опраштање дугова и наоружање.

       Међутим, не усуђује се да зарати са Русијом, или да бар покуша да силом врати Крим и територију коју контролишу две донбаске републике (Доњецка и Луганска). Али, не само зато што је Дмитриј Песков, портпарол Владимира Путина, већ у позорио и Кијеви његове западне менторе да Украјина – ако дилом крене на Донбас – може изгубити и сопствену државност.

Дмитриј Кашћенко

       Украјинска војска на линији фронта у Донбасу наводно се све чешће суочава са употребом „руске авијације“.

       Украјински пуковник Дмитриј Кашћенко, командант 58. посебне моторизоване пешадијске бригаде Оружаних снага Украјине, јавно се пожалио да армије донбаских република већ располажу авијацијом у виду дронова и да је успешно користе.

       „Све више се суочавамо са противниковом ваздушном компонентом. Не говорим о великим авионима, већ о беспилотним летелицама. Често наилазимо, на пример, на руске дронове типа „Орлан”. Са њиховом унапређеном верзијом. Дејствују са 5500–6500 метара, а ми им на тој висини не можемо ништа. Ти дронови нас шпијунирају, а ми нисмо у стању да то спречимо ни средствима за радиоелектронску борбу“.

       Кашћенко се пожалио и на дронове који носе бомбе, мине и ракетне пројектиле и наставио:

       „Противник има и све моћнију електронску обавештајну службу. Све активније омета наше дронове и користи средства којима блокира нашу телеметријом и коришћење GPS“.

Немодернизована верзија "Орлана"

       Још му се `од срца` отело:

       „Они сва та средства развијају, а ми схватамо да немамо чиме да се супротставимо освајачима. Ово време је помало депресивно“.

       Кашћенко је нагласио да је „модернизовано извиђачко и ваздушно-десантно преносиво наоружање” једино у наоружању украјинске армије што је чини јачом него у време ратних операција вођених 2014-те и 2015-те.

       Зачудо, уопште није поменуо да је Украјина од Турске купила партију ударних дронова «Бајрактар».

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари