Иран „увео у функцију“ своју прву суперсавремену подземну авио-базу Oghab 44

ПРЕТРХОДНО ОТКРИО И СВОЈУ ПРВУ ПОДЗЕМНУ БАЗУ ЗА БОРБЕНЕ ДРОНОВЕ

* База има неколико сегмената, укључујући „зону борбеног дежурства“, хангаре за авионе, центар за њиховупоправку и одржавање, навигацију и аеродромске службе, складишта горива и командно место

* Приликом отварања базе, представљена и нова иранска крстарећа ракета ваздух-ваздух великог домета „Асиф“. Њена бојева глава велике разорне и експлозивне моћи у стању је да пробија и најјача утврђења. Представљени и модели два нова сателита: Нахид 2 и Толо 3. Овај други је највећа и најтежа сонда досад направљена у Ирану. Његова маса премашује 100 килограма

____________________________________________________

         ИРАНСКЕ власти су најавиле „увођење у функцију“ суперсавремене подземне ваздухопловне базе Oghab 44 („Орао 44“). О

         Начелник иранског Генералштаба генерал-мајор Мохаммад Хосеин Бакери и командант иранске војске генерал-мајор Абдолрахим Мусави учествовали су у церемонији отварања базе која може примити разне војне летелице - ловце, бомбардере и дронове.

Генерал Бакери говори на церемонији

         Сама база има неколико сегмената, укључујући „зону борбеног дежурства“, хангаре за авионе, центар за њиховупоправку и одржавање, навигацију и аеродромске службе, складишта горива и командно место.

         Oghab 44 је први објекат те врсте у Ирану, а ова земља има амбицију да да изгради „цео низ“. У складу са потребама оружаних снага и захтевима цивилне одбране.

         Биће грађенњ испод планинских масива тако да се у њима скривени авиони могу користити за изненадне операције када непријатељ не очекује да ће ирански авиони узлетети.

         Раније је иранско ваздухопловство отворило специјалну подземну базу за беспилотне летелице. Названа је „База дронова 313“.

         Војни врх у Техерану намерава да и таквим базама премрежи целу земљу, да и дронове скрије од америчке сателитске шпијунаже.

         Иранска новинска агенција Тасним објавила је да је Oghab 44 прва велика планинска ваздухопловна база.

         Приликом њеног отварања, представљена је и нова иранска крстарећа ракета ваздух-ваздух великог домета „Асиф“. Њена бојева глава велике разорне и експлозивне моћи у стању је да пробија и најјача утврђења.

         Поред тога, ирански војни стручњаци су представили и моделе два нова сателита: Нахид 2 и Толо 3.

         Овај други је највећа и најтежа сонда досад направљена у Ирану. Његова маса премашује 100 килограма.

          Током церемоније приказана је прва серија снимака из свемира које је направио ирански сателит Хајам лансиран 9. августа прошле године са космодрома Бајконур.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари