Иран одустао од атомске бомбе, али Пентагон и NATO не одустају од ЕвроПРО

А ВАШИНГТОН И БРИСЕЛ ГОДИНАМА ТВРДИЛИ ДА СУ ИМ АНТИРАКЕТЕ

У ЕВРОПИ ПОТРЕБНЕ ЗБОГ „ИРАНСКЕ ОПАСНОСТИ“

Cистем ЕвроПРО
  • Претходно шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио да - после успеха женевских преговора о иранском атомском програму - више не постоје декларисани разлози за стварање ПРО у Европи

        ЈОШ једна америчко-натовска лаж је коначно показала своје кратке ноге.

        Свих последњих година се из Вашингтона и Брисела упорно тврдило: да европски противракетни штит није уперен против Русије већ против Ирана. Али, сада када је споразум са Техераном постигнут, то јест - када се Иран сагласио да уранијум не обогаћује више од пет процената и самим тим себе лишио могућности да направи атомску бомбу - извор из самог врха западне војне алијансе је саопштио: да то неће довести ни до кориговања ПРО-планова, још мање до одустајања од њих.

        Исти извор је објаснио: да систем ЕвроПРО није ни предвиђен да буде заштита од неке одређене земље, већ да се ствара ради парирања „реално нарастајућим претњама у савременом свету против којих је нужна реална одбрана“.

        Ово је био индиректни одговор шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову који је - после успеха женевских преговора о иранском атомском програму - изјавио да више не постоје декларисани разлози за стварање ПРО у Европи.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари