Генерал Хејтен: Кинсека хиперсонична ракета облетела је свет

ЗАМЕНИК НАЧЕЛНИКА ГЕНЕРАЛШТАБА САД: ПОГОДИЛА ЈЕ „ДОВОЉНО БЛИЗУ“ ЦИЉА

* Портпарол кинеског Министарства спољних послова Џао Лиђијан демантовао је информације о хиперсоничном оружју, рекавши да се радило о тестирању „космичког брода“

________________________________________________________

       ГЕНЕРАЛ Џон Хејтен, заменик председника Здруженог генералштаба америчких оружаних снага, изнео је детаље летошњег кинеског тестирања хиперсоничне ракете.

       Хејтен је притом у интервјуу за Си-Би-Ес посебно нагласио да су Кинези лансирали ракету великог домета.

       И додао: „Летела је око света, а затим лансирала хиперсоничну бојеву главу која је летећи попут једрилице погодила мету на територији саме Кине“.

       Елитни амерички генерал – одговарајући на додатно питање да ли је тај „борбени блок“ погодио мету – био индикативно кратак:

       „Било је довољно близу".

Џон Хејтен зна шта говори, био је на

челу америчке Стратешке команде

       Заменик начелника Здруженог генералштаба Оружаних снага САД изјавио је да ће Кина једног дана бити способна да изврши изненадни нуклеарни удар на Сједињене Државе.

       Светска јавност је тек у августу – након што је о томе писао Фајненшел тајмс - сазнала за кинеске тестове са хиперсоничним ракетама.

       Британски лист је тада оценио да је Кина остварила значајан напредак у области хиперсоничног наоружања: „

       „Отишла је напред даље него што су Сједињене Државе веровале“.

       Портпарол кинеског Министарства спољних послова Џао Лиђијан демантовао је информације о хиперсоничном оружју, рекавши да се радило о тестирању „космичког брода“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари