Der Spiegel: Руски „Алигатори“ изазивају ужас у украјинској војсци

НЕМАЧКИ ЛИСТ НАВЕО ДА ЈЕ ТО ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ ЈУРИШНИХ ХЕЛИКОПТЕРА НА СВЕТУ

* Посебно указао да посада Ка-52 може да уништава циљеве са удаљености до 10 км, па је домет немачког противваздушног система Гепард недовољан, као и ракета Стингер које су у стању да ефикасно дејствују само на удаљеностима 4- 6 км

____________________________________________________

         ДЕЈСТВА руских борбених хеликоптера Ка-52, познатих као „Алигатор“, изазивају ужас у украјинској војсци, пошто ни западно оружје не може са њима да се носи, објавио је утицајни немачки лист Der Spiegel.

         Навео је да се Ка-52 сматра једним од најбољих јуришних хеликоптера на свету, али да у прошлогодишњим операцијама у Украјини „није превише доминирао“.

         Der Spiegel наглашава да тај хеликоптер „има импресивно наоружање, укључујући навођене ракете ваздух-ваздух и ваздух-земља, као и убојите противтенковске пројектиле Вихр“.

         Посебно је указао да посада Ка-52 може да уништава циљеве са удаљености до 10 км, па је домет немачког противваздушног система Гепард недовољан, као и ракета Стингер које су у стању да ефикасно дејствују само на удаљеностима 4- 6 км.

          Украјинска војска не може чак ни да пошаље авионе за пресретање Ка-52, јер су руски ловци способни да их обарају са велике удаљености.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари