Британци ће отворити војне базе у Немачкој, Кенији и Оману

НАУМИЛИ ДА ПОРЕД РАЈНЕ РАЗМЕСТЕ ТЕНКОВСКУ БРИГАДУ – ЗА СЛУЧАЈ „РАТА СА РУСИЈОМ“

Challenger 3

* У Немачку може бити пребачен пук (одговара нашој бригади) опремљен модернизованим тенковима Challenger 3, оклопним транспортерима Boxer, гусеничним оклопњацима Ajax, артиљеријом и дроновима

* Члан стручног савета Војно-индустријске комисије Русије Виктор МУРАХОВСКИ: „Припадницима британског пука који стигне у Немачку биће добро. Имаће повећане плате, а Русија је веома далеко и није претња за Немачку па ће моћи да уживају у немачкој архитектури, девојкама и пиву. Само да га не мешају са вискијем“

* ФАКТИ: Да ли ће о овоме Немце ико ишта питати? Можда они знају да су још под англосаксонском окупацијом? А можда немачка либерална већина и нема ништа против да их Британци бране од непостојеће опасности?!

_______________________________________________________

       КОМАНДАНТ британских  копнених снага генерал-потпуковник Ралф Вудис изјавио је да ће његова земља отворити три нове војне базе – у Немачкој, Кенији и Оману.

       Притом је нагласио: „Посебну пажњу посвећујем Немачкој, где ћемо пребацити значајан број оклопних возила. То ће нам – у случају могућег заоштравања са Русијом - олакшати транспорт појачања преко Ламанша“.

       Према његовим речима, у Немачку може бити пребачен пук (одговара нашој бригади) опремљен модернизованим тенковима Challenger 3, оклопним транспортерима Boxer, гусеничним оклопњацима Ajax, артиљеријом и дроновима.

       На ово је одмах одреаговао познати московски војни експерт Виктор Мураховски.

       „Пребацивање британске тенковске бригаде у Немачку, u зoну око Рајне, напросто је смешно јер Немачкој од Русије не прети никаква опасност. Свако може самостално измерити колико има километара између Рајне и најближе руске тенковске јединице, рецимо негде око Вороњежа“.

       Мураховски је члан стручног савета Војно-индустријске комисије Руске Федерације. Зато је логично претпоставити да добро зна шта говори, а рекао је још:

       „Британско оклопно возило средње класе Ajax веома је контроверзнo. Challenger 3 jeste рекордер по тежини, али има необично наоружање. Boxer  јесте популаран у великом броју земаља, али није никакав вундеркинд“.

       И закључио: „Припадницима британског пука који стигне у Немачку биће добро. Имаће повећане плате, а Русија је веома далеко па ће моћи да уживају у немачкој архитектури, девојкама и пиву. Само да га не мешају са вискијем“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари