Баједнов режим наоружава Украјину и извиђачким микро-дроновима Black Hornet

СЕРИЈСКИ ИХ ПРОИЗВОДИ НОРВЕШКА ВОЈНА КОМПАНИЈА PROX DYNAMICS

* Њихова главна предност је величина: стају у џеп или на длан. Дужина им је 10 цм, ширина 2,5 цм, а тежина - у зависности од модификације - од 18–32 г. Опремљени су са три камере које онлајн предају висококвалитетне слике

* Главни недостатак Black Hornet је цена. Комплет који укључује контролни пулт, станицу за пуњење и два апарата (дрона) кошта до 60.000 долара. За ту суму се може купити преко 20 дронова Mavic 3 Fly More Combo, које и украјинска армија масовније користи. Поред тога, Black Hornet могу да прелете само 2 км и да остану у ваздуху 25 минута, док Mavic може да пређе 6 км и да лети до 46 минута

___________________________________________________________

          РЕЖИМ Џоа Бајдена не одустаје од наоружавања Украјине.

          У оквиру новог пакета војне помоћи Кијеву, у вредности до 400 милиона долара, нашли су се и минијатурни извиђачки дронови Black Hornet.

          Америчка новинска агенција Associated Press, која се позвала на „властите изворе“, објавила је да су у „пакету“ још опрему за разминирање, невођене ракете Hydra-70, меци за страљачко оружје,  для стрелкового оружия, артиљеријске гранате, вишецевни ракетни бацачи  HIMARS, ракетни ПВО-системи NASAMS, Stinger и Javelin, а такође оклопна возила Stryker.

          Главни задатак микро-дронова Black Hornet је прикупљање обавештајних података.

          Њихова главна предност је величина: стају у џеп или на длан.

          Дужина им је 10 цм, ширина 2,5 цм, а тежина - у зависности од модификације - од 18–32 г.

          Опремљени су са три камере које онлајн предају висококвалитетне слике.

          Примају команде и шапатом, а лете готово нечујно.

          Производи их норвешка компанија Prox Dynamics, серијски – од 2012-те. У Авганистану су их широко користиле америчка и британска војска.

          Главни недостатак Black Hornet је цена. Комплет који укључује контролни пулт, станицу за пуњење и два апарата (дрона) кошта до 60.000 долара.

          За ту суму се може купити преко 20 дронова Mavic 3 Fly More Combo, које и украјинска армија масовније користи.

          Поред тога, Black Hornet могу да прелете само 2 км и да остану у ваздуху 25 минута, док Mavic може да пређе 6 км и да лети до 46 минута.

           Кијев је још пре пола године добио 300 комплета Black Hornet од Норвешке. Пре две недеље - још 1.000 комплета, Black Hornet.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари