19FortyFive: Америка није у стању да истовремено наоружава и Украјину и Тајван

КАКАВ РЕКОРД: ПРОСЕЧНА СТАРОСТ АМЕРИЧКИХ ВОЈНИХ АВИОНА ЈЕ – 29 ГОДИНА

* Аналитичари The National Interest Дарен Спинк и Лијам Гибсон: САД ће морати да смање испоруке оружја Украјини да би избегле сопствену војну катастрофу у Тајванском мореузу

______________________________________________________

       АМЕРИЧКА ненуклеарна средства одвраћања брзо опадају у моћи, док Кина постаје све јача - оценио је 19FortyFive.

       Амерички онлајн-лист је у истом аналитичком тексту прво цитирао речи команданта Стратешке команде САД, адмирала Чарлса Ричарда, да се постепено гаси способност US-армаде да обуздава Русију и Кину, јер Кинези брже од Американаца унапређују своје војне могућности.

       „Америчка конвенционална средства одвраћања све брже губе ефективност. То се дешава из разних разлога, али један од најзначајнијих има везе са сужавањем војне маргине. Са буџетирањем са нултом основом, снаге за обуздавање су недовољно финансиране“, наводи се у анализи.

       Зато средства одвраћања застаревају, а њихова модернизација није довољно брза. На пример, просечна старост авиона америчког ратног ваздухопловства је 29 година.

       Почетком новембра су аналитичари The National Interest Дарен Спинк и Лијам Гибсон изнели мишљење да ће САД морати да смање испоруке оружја Украјини да би избегле сопствену војну катастрофу у Тајванском мореузу.

       Навели су да се Тајпеј већ суочио са кашњењима испорука оружја из Сједињених Држава јер Вашингтон није у стању да истовремено наоружава и украјинску и тајванску војску.

       САД су се саме - због испорука Украјини – већ суочиле са помањкањем пројектила за ракенте бацаче HIMARS.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари