И црква ће плаћати порез

 ПОГЛАВАР ГРЧКЕ ЦРКВЕ

АРХИЕПИСКОП АТИНСКИ ЈЕРОНИМ

 Архиепископ Јероним

  • Грк који жели да оде негде на годишњи одмор, да има леп ауто и друго мора да промени стил живота јер Грчкој предстоје још тежа времена, упозорио је првојерарх

  • Неки грчки медији замерају цркви да није на време упозоравала на расипништво државе, али и појединаца, на похлепу и корупцију и да је пропустила да на време буде савест нације 

​     АТИНА - ПОГЛАВАР Грчке православне цркве, архиепископ атински Јероним, у неколико последњих проповеди и интервјуа изразио је дубоку забринутост због стања у земљи и најавио да ће црква плаћати порез на имовину и помоћи да се криза превазиђе.

      Само се говори о новцу, похлепа је велико зло. Грк који жели да оде негде на годишњи одмор, да има леп ауто и друго мора да промени стил живота јер Грчкој предстоје још тежа времена, упозорио је првојерарх.

     Архиепископ Јероним је истакао да свакако и црква мора да плаћа порез, не на храмове већ на приход који има од некретнина и да је црква увек помагала кад је била криза.

     Порез је нужно зло, треба да отплаћујемо кредите, оценио је архиепископ.

     Он је подсетио да је црква помагала ослободилачку борбу против Турака 1822. године продајући црквене предмете, као и да је продавала земљу да би градила болнице.

     Увек је она раширила крила кад је требало, а сада је оптужују да неће да сноси терет, нагласио је Јероним.

     Он је истакао да неки медији замерају цркви да није на време упозоравала на расипништво државе, али и појединаца, на похлепу и корупцију и да је пропустила да на време буде савест нације.

     Фонет 


Слични садржаји

Коментари