Бивши начелник британског Генералштаба: Украјина неће ништа променити са 12 тенкова Challenger 2

РИЧАРД ДАНАТ УВЕРЕН ДА КИЈЕВУ ТРЕБА ДАТИ 25, 30 ИЛИ ЧАК 50 ТЕНКОВА CHALLENGER-2

Ричард Данат

* Пензионисани британски ваздушни вицемаршал Шон БЕЛ: Наши тенкови Challenger 2 могу бити бескорисни на бојном пољу јер су тешки, а њихова припрема за борбу дуже траје

____________________________________________________________

       ВЕЛИКА Британија ће Оружаним снагама Украјине испоручити 12 тенкова Challenger 2  за борбу против руских трупа, али је мало вероватно да ће то помоћи Кијеву – оценио је бивши начелник британског Генералштаба генерал Ричард Данат .

       За телевизијски канал Sky News додатно је рекао:

        „Чини се да ће слање 12 тенкова било чисто симболично. Предложио бих слање 25, 30 или чак 50. То је оно што може бити од стварне користи. Мали број тенкова неће помоћи Кијеву да постигне стварне промене на бојном пољу“.

       Претходно јеFinancial Times , позивајући се на портпарола Ришија Сунака, објавио да је британска влада потврдила намеру Лондона да испоручи тенкове Кијеву.

       Пензионисани британски ваздушни вицемаршал Шон Бел упозорио је да британски тенкови Challenger 2 могу бити бескорисни на бојном пољу, пошто су тешки, а њихова припрема за борбу дуже траје.

       Истовремено, пољски председник Анджеј Дуда рекао је да ће његова земља у Украјину пребацити чету немачких тенкова Leopard. Дуда није ништа прецизирао. Међутим, у једној тенковској чети у земљама НАТО-а има 14 тенкова.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари