Уговор између Црне Горе и СПЦ потписаће – Кривокапић и патријарх Порфирије

УГОВОР ЋЕ ПОШТОВАТИ ПРАВНИ ПОРЕДАК ДРЖАВЕ И УСТРОЈСТВО СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ“

Ово је победило и довело на власт Кривокапића

који је све супротно од Ранка

* Из Владе Црне Горе саопштено: „Нацрт уговора који је усвојио Свети Архијерејски Синод достављен је Влади, а она ће са своје стране убрзо званично одговорити, након што утврди да ли су све одредбе нацрта уговора у сагласности са Уставом и законима Црне Горе“

* ФАКТИ: Да ли сте до литија и владе Здравка Кривокапића могли да верујете да ће Подгорица са СШЦ потписати уговор какав има са Ватиканом? Сигурно нисте! Да ли сте помишљали да ће тај уговор потпуно поштовати „канонско и организационо устројство СПЦ“? Такође тешко! Да ли сте могли да замислите да ће из кабинета у којем су се башкарили Монтенегрини-србофоби Мило Ђукановићи Душко Марковић бити објављено: „Радујемо се што ће Његова светост патријарх српски Порфирије ускоро доћи у Црну Гору“? Још теже! А ево: све се то догодило! Велико клатно српске историје полако се враћа на своје место...

_______________________________________________________

       УГОВОР између Владе Црне Горе и Српске православне цркве (СПЦ) биће у потпуности усаглашен, уважавајући и правни поредак државе и канонско и организационо устројство СПЦ, а потписаће га Његова светост патријарх српски Порфирије и председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић.

       Ово је саопштено из кабинета председника црногорске Владе и наведено да је Кривокапић у сталној комуникацији са патријархом Порфиријем и Његовим преосвештенством епископом будимљанско-никшићким Јоаникијем.

(илустрација: Информер)

       „Нацрт уговора који је усвојио Свети Архијерејски Синод достављен је Влади, а она ће са своје стране убрзо званично одговорити, након што утврди да ли су све одредбе нацрта уговора у сагласности са Уставом и законима Црне Горе", истакли су из кабинета црногорског премијера.

       У саопштењу се додаје да ће уговор бити представљен јавности. И наглашава:

       „Радујемо се што ће Његова светост патријарх српски Порфирије ускоро доћи у Црну Гору“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари