Ђукановић одбацио Лекића као мандатара, изнуђује расписивање превремених избора

ТВРДИ ДА СЕ НОВУ ВЛАДУ СКУПШТИНСКЕ ВЕЋИНЕ „НИСУ СТЕКЛИ СВИ НЕОПХОДНИ УСЛОВИ“

Крими-слуга који би да буде Господар?

* Навео да је „јавност од стране појединих представника партија који су учествовали у конституисању предлога (да Миодраг Лекић буде мандатар) обавештена да је он добио само вербалну подршку, а да потписе подршке нису дали посланици УРА, СНП и ЦИВИС

* ФАКТИ: Да ли је ово доказ да Британци и Американци раде са својим партијским експозитурама у Црној Гори? Наравно! Да ли је ово доказ да су Британци и Американци у Подгорици и даље шерифи? Нема сумње да јесу!

_______________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Црне Горе Мило Ђукановић упутио је председници Скупштине Данијели Ђуровић предлог за скраћење мандата парламента.

       Ђукановић наводи да верује да се до нове владе може доћи једино одлуком грађана на изборима.

       У образложењу Ђукановић каже да је - сагласно члану 95 тачка 5 Устава Црне Горе - консултације о мандатару за састав Владе са представницима парламентарних партија, односно коалиција заступљених у Скупштини Црне Горе, обавио 15. и 16. септембра ове године.

       Разговоре је имао са представницима ДПС-а, СДП-а, СД-а, БС, Албанске алтернативе, Форце, Демократске уније Албанаца, Демократске партије (ДП) и Либералне партије.

       Ђукановић подсећа да се позиву нису одазвали представници Демократског фронта (ДФ), Демократске Црне Горе (ДЕМ), Социјалистичке народне партије (СНП) и Грађанског покрета УРА.

       - Предлог да се мандат за састав Владе повери господину Миодрагу Лекићу, који ми је јуче у име партија које су освојиле већину мандата на изборима 2020. године упутио господин Андрија Мандић нисам могао да прихватим, јер сматрам да се за то нису стекли сви неопходни услови - навео је председник Црне Горе.

       Јавност је, како каже, од стране појединих представника партија који су учествовали у конституисању тог предлога обавештена да је он добио само вербалну подршку, и да потписе подршке нису дали посланици УРА, СНП и ЦИВИС.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари