Лекари Клиничког центра Српске прегледаће генерала Младића 21. фебруара у Хагу

НАКОН СЛИЧНИХ ПРЕГЛЕДА СЕ ЗНАТНО ПОПРАВИЛО СТАЊЕ СТОЈАНА ЖУПЉАНИНА И МИЋЕ СТАНИШИЋА

Генерал Ратко Младић

* Генерални директор УКЦ Српске Владо ЂАЈИЋ: Наш лекарски прегледаће и генерала Младића и његову документацију, те утврдити да ли је до сада правилно лечен. Циљ наше посете је да се пружи допринос његовом бољем третману у наставку лечења те да се одреди које лекове треба да користи и где би требао даље да се лечи

_______________________________________________________________

          TИМ лекара УКЦ-а Републике Српске добио дозволу да 21. фебруара у Хагу прегледа генерала Ратка Младића.

          Према речима његовог генералног директора Владе Ђајића, стигло је одобрење Међународног трибунала у Хагу да тим лекара може прегледати генерала Ратка Младића.

          Већ формирани тим на челу са Ђајићем путује у Хаг дана 21. фебруара године када ће и прегледати генерала.

          - Спремни смо били да и о свом трошку путујемо у Хаг, само смо чекали дозволу која је коначно стигла. Лекарски тим наше установе прегледаће генерала Младића и његову документацију, те утврдити да ли је до сада правилно лечен. Циљ наше посете је да се пружи допринос његовом бољем третману у наставку лечења те да се одреди које лекове треба да користи и где би требао даље да се лечи - рекао је Ђајић.

          Он је нагласио да одабрани лекари већ имају искуства када је реч о посетама и прегледима хашких оптуженика и то се показало предходних година у случају Стојана Жупљанина и Миће Станишића.

           - Након прегледа њихово здравствено стање се знатно поправило, јер су лекари променили терапије које су дотад користили - навели су у саопштењу.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари