Живковић: Мере против епидемије уведене касно и на погрешан начин

„СРБИЈА ВЕЋ 15 ДАНА ИМА НАЈВЕЋИ БРОЈ НОВООБОЛЕЛИХ У РЕГИОНУ“

* Лидер Нове странке позвао надлежне да јавности кажу како је набављана медицинска и заштитна опрема током епидемије корона вируса и да се објави "ко нам је шта помогао": „Да ли смо од браће Кинеза добили хуманитарну помоћ или смо опрему платили, да ли смо добили милион или 100 милиона од Европе. Слика коју власт прави о тој помоћи је катастрофална, смрди да пет гас маски не може да спречи тај задах

________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Нове странке Зоран Живковић оценио је да су мере за сузбијање епидемије корона вируса у Србији уведене касно и на погрешан начин.

         То, како је оценио, потврђује податак да и процентуално и у апсолутном износу, Србија већ 15 дана узастопно има највећи број новооболелих у региону.

         Он је новинарима у Скупштини Србије рекао да власт "није урадила оно што је требало да уради", наводећи као пример "повећање смртности" у домовима за старе у којима је држава "директно одговорна за здравље људи".

         "Данас се навршавају два месеца од циркуса емитованог на каналима са националном фреквенцијом где се Александар Вучић са лекарима и експертима за епидемију церекао уз разне бесмислене, примитивне и глупе примедбе како Србима корона не може ништа да поквари, а сада имамо више од 160 умрлих и скоро сва месеца полицијског часа", казао је лидер Нове странке.

         Упитао је зашто су респиратори плаћани по 300.000 евра ако је по његовим речима, Влада Србије 15. марта "у сред Београда" купила те апарате за 15.000 евра.

         "Имали смо бајку о респираторима, пре ће бити басна кад видите ко је све у томе учествовао. Била је прича да је првих дана затечено само 400 респиратора у Србији а пошто максимални број употребљених респиратора у истом тренутку ниједном није прешао 150, значи да је и тих 400 три пута више него што је било потребно", рекао је Живковић.

         Наводећи да су поједини медији у Италији објавили да је председник Србије лично донирао тој земљи три респиратора, Живковић је упитао "одакле Вучићу 45.000 евра ако коштају по 15.000, или чак 900.000 евра ако коштају по 300.000 како председник Србије каже".

         "Како је могуће да неко ко никада није радио нешто оперативно сем у једној гвожђари у Лондону и на једном базену где му је, како је сам рекао, највећи успех било то што је увео ноћно купање, могао да плати 45.000 ил чак 900.000 евра", упитао је лидер Нове странке.

         Позвао је надлежне да јавности кажу како је набављана медицинска и заштитна опрема током епидемије корона вируса и да се објави "ко нам је шта помогао".

         "Да ли смо од браће Кинеза добили хуманитарну помоћ или смо опрему платили, да ли смо добили милион или 100 милиона од Европе. Слика коју власт прави о тој помоћи је катастрофална, смрди да пет гас маски не може да спречи тај задах", казао је Живковић.

         Наводећи да Нова странка не размишља о изборима док траје епидемија, он је оценио да би 28. јун као датум који се спомиње у медијима, био "прави датум за изборе које организује Вучић јер то је дан једне од највећих трагедија и дан после кога је почело 500 година ропства".

         "То је најбоља метафора шта би се десило ако би избори били расписани за 28. јун", сматра Живковић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари