Зеленовић: Тужићу Вучића и надам се да се неће кукавички сакрити иза имунитета

10 ДАНА СЕ ЗА ТЕСТ ПРИЈАВИЛО 1.116 ЛИЦА – СВИ БИ БИЛИ ПОЗИТИВНИ ДА СМО ИМАЛИ ТОЛИКО ТЕСТОВА“

* "Све што је Вучић рекао је неистина. Од јуна 2018. године, по налогу тужилаштва и одлуци суда, тајна полиција, БИА и Специјално одељење за борбу против организованог криминала прате ме и прислушкују две и по године. Након тога сам добио писмо Тужилаштва за организовани криминал у којем кажу да против мене нема ничега

_____________________________________________________________________

        ШЕФ локалног кризног штаба и градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић, изјавио је да данашња изјава Александра Вучића да је ванредна ситуација у том граду "измишљена", значи да је председник Србије "поручио да не треба штитити јавно здравље грађана Шапца и било шта предузимати поводом тога".

        "Оваква изјава је опасна по здравље Шапчана", рекао је Зеленовић на конференцији за новинаре.

        Он је изнео податке о броју прегледа и тестирања у КОВИД-амбуланти од 24. јуна до 3. јула, који говоре "о алармантном порасту броја људи који имају идентичне симптоме" и "недопустиво малом броју тестова", што је био разлог за хитну кампању како би се набавили.

        "У претходних десет дана јавило се 1.116 лица и да смо имали толико тестова, сви би били позитивни. Али тестирано је само 289, а већ сада је 150 позитивно, и чекају се резултати за 120 тестираних. То значи да ће бити позитивни сви који су тестирани, ако се узме у обзир овај тренд. Дакле, ситуација јесте драматична", нагласио је Зеленовић.

        Говорећи о протеклим изборима у Шапцу, које је Вучић коментарисао, Зеленовић је навео да је "више стотина криминалаца учествовало у покушају да се преотме и прекроји права изборна воља грађана Шапца".

        "Срамота је поносити се таквим резултатом, а о томе најбоље говори народна изрека: 'Ко се чиме поноси, а ко се чега стиди' ", навео је Зеленовић.

        Коментаришући тврдњу Вучића о "лоповлуцима и крађама у Шапцу", Зеленовић је истакао да ће о свим неистинама одлучивати суд и да очекује да ће "Вучић смоћи снаге да се појави на суду, да се неће понети кукавички позивајући се на имунитет као председник Србије".

        "Све што је Вучић рекао је неистина. Од јуна 2018. године, по налогу тужилаштва и одлуци суда, тајна полиција, БИА и Специјално одељење за борбу против организованог криминала прате ме и прислушкују две и по године. Након тога сам добио писмо Тужилаштва за организовани криминал у којем кажу да против мене нема ничега и да није утврђена било каква незаконитост и ја сам практично ослобођен", подсетио је Зеленовић.

        (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари