Зеленовић: Избори за Шабац поништени - имамо доказе за више од 100 случајева куповине гласова

БИЛО ОБЈАВЉЕНО ДА ЈЕ СНС ОСВОЈИЛА 37 ОДБОРНИЧКИХ МЕСТА, А „ШАБАЦ НАШ ГРАД“ - 23

* „Људи које је ангажовала СНС вршили су притисак на људе да изађу да гласају, нуђен им је новац, а као доказе имамо видео снимке и фотографије. Након што наш правни тим заврши свој посао, то ће бити објављено српској јавности а онда и међународној јавности

____________________________________________________________________________

         ЛИДЕР странке Заједно за Србију и носилац листе "Шабац наш град" на локалним изборима Небојша Зеленовић изјавио је данас да су криминалне групе вршиле притисак на бираче у Шапцу на изборима 21. јуна, а њих је, како је рекао, ангажовала Српска напредна странка (СНС).

        "Вршили су притисак на људе да изађу да гласају, људима је нуђен новац, а као доказе имамо видео снимке и фотографије. Након што наш правни тим заврши свој посао, то ће бити објављено српској јавности а онда и међународној јавности", казао је Зеленовић за агенцију Бета.

        Рекао је да је одлука Градске изборне комисије (ГИК) Шапца да због неправилности поништи изборе у том граду утемељена на кршењу процедуре у самом гласању, за шта, додао је, постоје формални докази.

        Казао је да очекује да ће се СНС жалити на ту одлуку ГИК-а.       

        "Одлука ГИК-а је утемљена на формалним процедурама и на њиховим кршењима која су пред Управним судом недвосмислене", оценио је он.

        Говорећи о разлозима за учешће на изборима у том граду, Зеленовић је образложио да у Шапцу постоји институционална заштита и да се изборни процес одвија по закону, а да је то показала и одлука ГИК-а.

        "То је доказ да када имате слободне медије и институционалну заштиту можете да учествујете на изборима", рекао је он.

        Нагласио је да се он не жали на изборни резултат, да нема проблем да призна пораз али да је суштина у томе да је закон прекршен.

        На питање да ли очекује подршку опозиције ако избори буду поновљени, Зеленовић је одговорио да очекује, "као што сам очекивао да ћемо добити подршку када смо најавили учешће на локалним изборима".

        Рекао је да је излазност за локалне изборе у Шапцу била око 64 одсто, да је СНС освојила 37 мандата, листа "Шабац наш град" 23, а његови, како је рекао, традиционални партнери, седам скупштинских мандата.

        Ипак, додао је, након утврђених неправилност ти резултати су спорни јер постоје докази за више од 100 случајева куповине гласова.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари