СзС: Ко је дао дозволу да се на десетинама солитера у Београду пале навијачке бакље?

„КО СУ ТЕ ОСОБЕ – ПОСТОЈИ ОПРАВДАНА СУМЊА ДА ИХ ЈЕ ОРГАНИЗОВАЛА СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА?“    

         САВЕЗ за Србију (СзС) упитао је Министарство унутрашњих послова и министра Небојшу Стефановића да ли је неко из тог министарства дао дозволе за кретање људима који су у среду увече, са врхова десетина солитера у Београду, палили навијачке бакље и друге пиротехничка средства.

         "Ко су те особе, за која постоји оправдана сумња да их је организовала Српска напредна странка и њен председник Александар Вучић? Ко им је омогућио да током забране кретања донесу, монтирају и касније размонтирају разглас преко кога су емитовали политичке пароле против једног од вођа српске опозиције?", наводи се у саопштењу СзС.

         Тај опозициони савез је оценио да је јасно да је у питању организована акција са циљем застрашивања грађана који мирно протестују сваке вечери у 20.05, ударајући у шерпе из својих станова, не кршећи забрану кретања.

         "Министре Стефановићу, пошто МУП данас ћути, уместо да нас информише колико је особа ухапшено због угрожавања безбедности грађана станара ових зграда, као и евидентног кршења одлуке о забрани кретања (дошли су до зграда и паркова у време полицијског часа и отишли док је исти трајао), очекујемо да се моментално огласите и саопштите колико прекшилаца је ухапшено и да ли су задржани у затвору", навео је СзС у питању ресорном министру.

         У супротном, сматрају у савезу, сваки грађанин Србије има прво да не поштује одлуку о забрани кретања, што је у време пандемије веома опасно.

         "Надамо се да сте свесни последица нереаговања надлежних државних органа", додаје СзС у допису Стефановићу.

    

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари