СРС: Ова власт од 2012. никога од кључних личности у криминалу није ухапсила

МИЉАН ДАМЈАНОВИЋ: НАЈМОЋНИЈИ ДЕО МАФИЈЕ ЈЕ У ТЕЛУ ВЛАДАЈУЋЕГ РЕЖИМА

* Тврди да се у извештају БИА у извештају БИА наводи да на плану илегалне трговине наркотицима Звонко Веселиновић блиско сарађује и са Исметом Османијем, за којег је рекао да је предводник криминалних организација за трговину дроге

____________________________________________________________

       ПОТПРЕДСЕДНИК Српске радикалне странке Миљан Дамјановић изјавио је данас да је власт закаснила са борбом против мафије, коју је председник Србије Александар Вучић најавио средином октобра, јер је најмоћнији део данашње мафије "у телу владајућег режима, на челу са Звонком Веселиновићем".

       Дамјановић је на конференцији за новинаре рекао да је Веселиновића, "са његовом криминалном биографијом", садашња министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић ангажовала за изградњу Коридора 10 и 11.

       "Веселиновић је стаклар из Косовске Митровице, познат још из 2001. године као кријумчар аутомобила, а касније се његова група бавила и фалсификовањем личних докумената. Ухапшен је 2003. године у Новом Пазару са три килограма хероина, за које је сам признао да је његов и да је хтео да га прода у том граду, иако је на суђењу оповргнуо своју изјаву", рекао је Дамјановић.

       Како је Дамјановић казао, у извештају БИА наводи се да на плану илегалне трговине наркотицима Веселиновић блиско сарађује и са Исметом Османијем, за којег је рекао да је предводник криминалних организација за трговину дроге.

       „То је валидан извештај из БИА, који имају државни органи, тужилац и ево, 2020. године, нико не реагује", напоменуо је Дамјановић.

       Он је рекао да постоји и веза са судијом Апелационог суда Зораном Савићем, који је био у Већу које је потврдило ослобађајућу пресуду Веселиновићу.

       Додао је да Савић, са платом од 2.500 евра, има три стана у Београду, вилу на Авали и, како наводи Дамјановић, уз помоћ Веселиновића, изградио је зграду са 13 апартмана на Копаонику.

       Он је казао да та "мафијашка линија" иде и до садашњег министра одбране Небојше Стефановића.

       "Када је био министар унутрашњих послова, Стефановић је тадашњег шефа полиције у Новом Саду Слободана Малешића, који је кум Звонка Веселиновића, промовисао у генерала, након чега је купио вилу на Дедињу", рекао је Дамјановић.

       Од доласка на власт 2012. године, надлежни нису никога од кључних личности у криминалу ухапсили, казао је он.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари