Шешељ: не постоје услови за конституисање Народне скупштине

„ПОСЛЕДЊИ ИЗБОРИ СУ ДОБРО СРЕДСТВО У РУКАМА СРПСКИХ НЕПРИЈАТЕЉА“ 

* „Данас српски непријатељи хвале напредњаке и њихову наводну победу јер знају да су напредњаци сами упали у клопку коју су другима постављали“

________________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ изјавио је данас да не постоје услови за конституисање Народне скупстине јер је уставна жалба коју је поводом одржавања избора поднео СРС "толико аргументована да ако ми уопште имамо Уставни суд он мора одлучити по нашем захтеву".

        Шешељ је рекао да се у том случају "избори морају поништити, мора се продужити мандат постојећој Народној скупштини, што се може урадити Уставним законом који би се донео двотрећинском већином гласова", након чега би се одржали нови избори "у регуларним и равноправним условима".

        „Ово што се десило на претходним изборима је крајње скандалозно, не служи на част српској демократији, не служи на част српском парламентаризму и представља добро средство у рукама српских непријатеља", казао је Шешељ.

        Он је рекао да "данас српски непријатељи хвале напредњаке и њихову наводну победу јер знају да су напредњаци сами упали у клопку коју су другима постављали".

        "Али кад исцрпе све могућности да их уценама и притисцима приволе да испуне западњачке услове, кад буду обарали напредњачки режим, онда ће се користити истим овим аргументима, да избори нису били ни легални ни демократски, да су били у неравноправним условима одржани, да су се грађани подмићивали или присиљавали за кога ће гласати", рекао је Шешељ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари