Шаровић: Анкетни одбор да утврди тачан број преминулих и заражених корона вирусом

ЗАТРАЖИО ДА СКУПШТИНА СРБИЈЕ ОДЛУКУ ДОНЕСЕ ПО ХИТНОМ ПОСТУПКУ

* Посланик Немања ШАРОВИЋ: „Кризни штаб 100 одсто политичко тело. Када је 15. марта уведено ванредно стање - нисмо имали преминуле и пацијенте на респираторима, а било је само 48 регистрованих случајева заразе. Сада, када имамо по 450 оболелих и десетак преминулих дневно и 180 на респираторима, струка каже да нема потребе за никаквим рестриктивним мерама што је необјашњиво"

__________________________________________________________________________

        ПОСЛАНИК Немања Шаровић поднео је данас захтев Скупштини Србије за формирање анкетног одбора ради утврђивања тачног броја преминулих и заражених од корона вируса у Србији.

        Шаровић је затражио да се, сходно члану 167. Пословника о раду Народне скупштине, одлука о формирању анкетног одбора донесе по хитном поступку.

        Образлажући овај предлог, Шаровић је за Бету казао да је велики број људи изгубио поверење у Кризни штаб Владе Србије, у његове одлуке, податке и смернице које доноси.

        "Резултати тестова касне по осам дана. Апсурдно је говорити да се дневно зарази по 450 људи, када се данима чекају налази тестова за 60.000 људи", оценио је Шаровић.

        Он је рекао да није тачно да се тестирају контакти оболелих.

        "Контакте нико не тестира, њихово здравствено стање се не прати и они се не стављају у изолацију", казао је Шаровић.

        Према његовим речима, уколико се жели да борба против корона вируса буде успешна, основни услов јесте да грађани имају поверење у оне који се том борбом баве и који су најодговорнији.

        "Међутим, чланови Кризног штаба који су нам на почетку епидемије говорили да су струка, а не политика, сада су дошли у ситуацију да су само политика, а ништа струка", оценио је Шаровић.

        Он је истакао да су чланови Кризног штаба, због погрешних процена и убеђивања становништва да је побеђен корона вирус, угрозили здравље целој нацији.

        "Такво понашање Кризног штаба навело је грађане на опуштање, што је резултирало огромним бројем преминулих и заражених корона вирусом", оценио је он.

        Шаровић тврди да је Кризни штаб "100 одсто политичко тело".

        "Када је 15. марта уведено ванредно стање нисмо имали преминуле и пацијенте на респираторима, и било је само 48 регистрованих случајева заразе. Сада када имамо по 450 оболелих и десетак преминулих дневно и 180 на респираторима, струка каже да нема потребе за никаквим рестриктивним мерама што је необјашњиво", рекао је Шаровић.

        Истакао је да струка, нажалост, не одлучује о увођењу противепидемијских мера.

        "Када би струка одлучивала, не би могао Александра Вучић да најављује увођење полицијског часа, а само дан касније, после протеста грађана, струка да изјави како увођење полицијског часа није неопходно. Слична ситуација је била и када је Вучић најавио затварање студентских домова", објаснио је Шаровић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари