Радуловић: Поднели смо Уставном суду иницијативу за поништење избора одржаних 21. јуна

„АКО ОДБИЈЕ ЗАХТЕВ ДЈБ – ОБРАТИЋЕМО СЕ ЕВРОПСКОМ СУДУ ЗА ЉУДСКА ПРАВА“ 

* Саша РАДУЛОВИЋ: Уставном суду је поднета и иницијатива ДЈБ за оцену уставности "наврат-нанос" измењеног Пословника о раду РИК-а, услед чега су "некакви е-маил налози, без законски прописаног електронског потписа, доносили решења о одбијању 2.700 наших приговора

________________________________________________________________________

         ПОКРЕТ Доста је било (ДЈБ) саопштио је да је данас Уставном суду Србије поднео иницијативу за поништење избора одржаних 21. јуна.

         "С обзиром да је борба ДЈБ борба с Републичком изборном комисијом (РИК) и Управним судом до сада већ резултирала огромном количином доказа да су избори правно оборени, те да РИК и Управни суд правним насиљем једноставно одбијају да то признају, ДЈБ је пред Уставним судом поднео жалбу због кршења људских права, уз предлог да Уставни суд поништи оспорене акте", саопштио је ДЈБ.

         Нагласио је да  је власт на изборима 21. јуна „фалсификовањем записника покушала да се докопа трочетвртинске већине у Народној скупштини“, а да је ДЈБ подношењем приговора на 2.700 бирачких места у Србији омео у "постизању тог циља".

         "Увидом у џакове у Републичкој изборној комисији (РИК) народни посланици ДЈБ установили су да њихов садржај не одговара садржају пропратних записника, након чега смо започели борбу свим расположивим правним средствима да се фалсификовани резултати избора оборе", стоји у саопштењу.

         Како је наведено, Уставном суду је поднета и иницијатива ДЈБ за оцену уставности "наврат-нанос" измењеног Пословника о раду РИК-а, услед чега су "некакви е-маил налози, без законски прописаног електронског потписа, доносили решења о одбијању 2.700 наших приговора".

         "Уколико Уставни суд одлучи да не одлучи хитно по нашем захтеву или евентуално не само игнорише досадашње правно насиље РИК-а и Управног суда, већ одлучи да му се прикључи, ДЈБ ће заштиту изборне воље грађана затражити пред Европским судом за људска права", упозорио је ДЈБ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари