Покрет за одбрану КиМ: Вучић да каже Србији да ли је Болтон изнео истину

„ДУЖАН ЈЕ ДА ПОТВРДИ ИЛИ ОПОВРГНЕ ДА ЈОШ ОД 2018. СА ТАЧИЈЕМ ПРЕГОВАРА О РАЗГРАНИЧЕЊУ“

* „Дужан је и да обавести народ и јавност да ли је и с ким од представника релевантних државних органа Србије, када и на којој основи усагласио заступање таквих или сличних предлога у име наше државе“

___________________________________________________________________________

        У СВЕТЛУ најновијег открића које је изнео Џон Болтон, некадашњи саветник председника САД за националну безбедност и учесник у преговорима српских власти с илегалним структурама са Косова и Метохије, обраћамо се председнику Републике Александру Вучићу, захтевајући у име српског народа и јавности Србије да:

        1. потврди или оповргне да је још од 2018. са злочинцем Хашимом Тачијем договарао тзв. „разграничење“, тј. размену територије између Србије и њене окупиране јужне покрајине, како износи Болтон.

        2. обавести народ и јавност да ли је и с ким од представника релевантних државних органа Србије, када и на којој основи усагласио заступање таквих или сличних предлога у име наше државе, или је без ичијег службеног знања, а на властиту иницијативу, супротно Уставу Србије и Резолуцији 1244 СБ ОУН, радио на трајном правном одвајањуКосова и Метохије из уставно-правног система Србије и његовом прикључењу Великој Албанији?

        Инсистирамо да се председник Републике, или неко друго службено лице с његовим овлашћењима, у најкраћем року изјасни о овим питањима која, након поменутог обелодањења, себи постављају српски грађани, нарочито с Косова и Метохије.

        Уколико одговор изостане, сматраћемо то прећутним признањем председниковог учешћа у том, али и у другим покушајима противправног, историјски неодговорног комадања наше отаџбине, о томе ћемо обавестити јавност и грађане и предузимати даље кораке у складу са, на жалост, још једном потврђеним сазнањима.

        (саопштење Председништва Покрета за одбрану Косова и Метохије)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари